Absolla yleensä pätevät mielipiteet

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Verolomake 210 Absolla yleensä pätevät mielipiteet

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
freesoul65 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2012
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 697
Abso kirjoitti:

Äidinkieli ei liity verotukseen, mutta käsitys siitä, että ihmisellä yleensä voi olla useita äidinkieliä, on ehdottomasti väärin.

Vain erittäin poikkeavassa tapauksessa henkilöllä voi olla kaksi äidinkieltä. Tietyissä tapauksissa henkilön äidinkieli joudutaan selvittämään esimerkiksi sen selvittämiseksi, mikä valtio maksaa peruskoulutuksen. Kaksikielisilläkin ihmisillä on 99,99% tapauksista yksi äidinkieli. .

Koska Abson tekemä heitto on offtopicia pahasti, vastaan vain lyhyesti, pahimmat hutilyönnit kopittaen. Sattuneesta syystä olen bilingualismiin johniinverta perehtynnä. Tutkijoiden mukaan henkilöstä tulee aidosti kaksi tai vaiika useampikielnen, kunhan altistuminen useampikielisyydelle tapahtuu riitävän voimakkasti ja aktiivisesti ennenkuin aivojen ”kielikeskuksen” seudun neutronit järjestäytyvät suht lopullisesti. Muutos on pysyvä ja todennettavissa jopa aivokuvauksella. Viite: . http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2643466/

Abso kirjoitti:

Yksi lähisukulaisistani on poikkeukksellisesti kahden äidinkielen tapaus. Siinä ei ole mitään kadehdittavaa. Ainoat edut ovat seuraavat: 1) ei epäillä ulkomaalaiseksi 2 maassa ja 2) sekä simultaani- että konsekutiivitulkkaus onnistuvat ilman harjoittelua. Haittapuoli on sitten se, että asuu aina ”väärässä maassa”.

Lapsellisia väittämiä vailla totuuspohjaa. Bilingualit päinvastoin sopeutuvat helpommin minne vain ja ovat onnellisempia elämässään kuin monolinguaalit. Asiasta löytyy näyttöä jopa Suomesta.

Lisäksi, esim pohjoisamerikkalaisten tutkimusten perusteella aidosti bilinguaalit ovat älykkäämpiä, sosiaalisesti itsevarmempia, menestyvät akateemisissa opinnoissa paremmin ja tienaavatkin keskivertoa paremmin. Miksi noin, vastaus on aivot ja niiden varhaislapsuudessa muotoutunut rakenne, joka antaa kilpailuedun. Google auttaa, jos haluatte tietää lisää – tai sitten avaatte oman säikeen tälle ja annan sinne esim tutkimusviitteitä täyslaidallisen.

N.B. Aikuisiän kieltenopiskelu ei tee kenestäkään ns bilinguaalia, eikä tuo noita mainitsemiani etuja. Toki se on varmasti muuten hyödyllistä ja aivojumppaa toki sekin eli virkeyttää ikääntyviä aivoja.

Ps. Suomenruotsi saattaa mielestäsi olla foneettisesti suomea, mutta se on silti 100% ruotsia, ruotsin kielen syntaksilla ja logiikalla. Ruotsi ei ole mitään sukua suomelle kielenä, joten se antaa suomenruotsalaiselle erinomaisen kognitiivisen työkalun lisää aivojen pakkiin. Mikäli lisäksi tapahtuu sopiva altistus Suomi-svenska varhaislapsuudessa, tuloksena on bilinguaalit aivot kaikkine etuineen mitä se antaa.