Abso, zero points….

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Sähköstä Abso, zero points….

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
freesoul65 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2012
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 697
Abso kirjoitti:

Tilulilu kirjoitti:

Läppärini oli taas latauksessa ja tein jälleen saman havainnon: johdossa ollessaan läppärin (MacBook Pro jos sillä on jotain merkitystä) pinta on zzzzzz sähköinen ja metallikuori ikään kuin värisee latauksen ajan. Heti kun nappaa johdon pois, niin värinä loppuu. Enkä vaihtanut vaatteita tai paikkaa siinä välissä eli hankaussähköteoria on pois suljettu. Muistini mukaan tälläistä ilmiötä ei ollut Suomessa. Toivottavasti ei kuitenkaan ole kysymys mistään 115 voltin ylläristä 🙁

Näkemättä ja mittaamatta on paha sanoa mitään varmaa. Jos ongelmaa etsii Mackin sielusta, niin seuraavat tulevat mieleen:

Periaatteessa Mäkättäjän sähköosat on eristetty tuplasti kuoresta. Voi olla, että eristeessä on murtuma. Mittarin pitäisi silloin näyttää kuoren ja maan välillä jotain suurinpiirtein noin 20 voltin jännitettä.

Toinen vaihtoehto on induktio. Siitä syntyisi arvattavasti hyvin pieni jännite.

Kolmas vaihtoehto on maadotus. En muista, pitäiikö Mäkkärit kiinnittää maahan vai ei. (ei= muuntajassa kaksinapainen johto; kyllä = kolme).

Neljäs vaihtoehto on muuntaja, jonka ei itse asiassa tarvitse olla edes mitenkään rikki. Voi nimittäin olla, että polaarisuuden vaihto ratkaisee ongelman. Kaksipiikisessä plugissa polaarisuuden voi vaihtaa tökkäämällä pistorasian tosinpäin. (Jos vika on tässä, niin oikea pistorasian asento kannattaa merkitä vaikkapa kynsilakalla). Suko on sitten asia erikseen ja riippuu siitä, onko pistorasiassa europiikki vai ei. Jos ei ole, niin polaarisuus kääntyy kädenkäännöllä.[/quote]

Nyt voikin possuttaa Absoa kun itse aloitti ensin 🙂

Abson vastauksessa oli kaikki neljä väärin. Oikea vastaus on, että Macin hakkurin toisio muodostaa oman potentiaalitasonsa, jonka se päästää kuoreen (ellei se ole maadoitettu, mitä se normi powerilla ei ole). Macin hakkurivirtalähteestä löytyy kyllä rahalla maadoitettukin versio ja vakiona se taitaa tulla koneen osatajille esim UK:ssa.

Ilmiö on vaaraton (toki inhottava). Virtalähde ei myöskään ole rikki, kuten pohdittiin. Eikä hakkurin sisällä ole rautasydänmuuntajaa perinteisessä merkityksessä.

Ilmiö esiintyy Suomessakin ja kaikkialla, missä käytetään ns täysvaihetta ja nollajohtoa. Kaksivaihejärjestelmiä olen nähnyt nykyaikana lähinnä laivoissa.

Eikä se nollajohdon värikää ole ”iankaiken” ollut sininen – ei edes Suomessa. Suomessa siirryttiin nykysysteemiin 70-luvun puolivälissä. Sitä vanhemmissa suojamaa oli punainen – mutta siinä saattoi olla vaihekin, jos maalle ei ollut käyttöä! Nolla oli harmaa, mutta siihenkin on saatettu kytkeä kuuma karva, jos sähkäristä on siltä tuntunut. Joten vanhojen kytkentöjen kanssa kannattaa olla helvetin varovainen ja MITATA aina eikä olettaa! Täkäläisistä sydeemeistä en tiedä muuta kuin että 2000-luvunasennukset näyttävät ihan moderneilta asennusteknisesti ja värikoodauskin näyttäis olevan samaa yleiseurooppalaista kuin meilläkin. Hurjin maa sähköasennusten suhteen Euroopassa lienee kuitenkin UK – koska ottivat sähkön ensinnä käyttöön ja osa asennuksista lienee jopa 1800-luvulta! Muutenkin UK taisi viimeisenä siirtyä tähän EUvostoliittolaiseen asennusstandardiin jos ovat tehneet sitä vieläkään.