AamuTV

LINKKI

jupuli
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.07.2008
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 4
gartsu kirjoitti:

Selma kirjoitti:

Eilen aamulla aamu TV:ssä oli haastateltavana henkilö jostain löytöeläintalosta ja hän sanoi, että Espanjasta tuotuja löytökoiria päätyy heidän haltuunsa, kun ei pärjätä niiden kanssa kotona.

Niin kuin Vilperi sanoi, aikuisen koiran kouluttaminen on vaikeaa.

Se nainen ei kyllä mun mielestä sanonut että Espanjasta. Niitä koiria tuodaan muualtakin. Olis kiva nähdä sellainen tilasto, jossa kerrotaan näitä lukuja koirista jotka ovat tuotu yhdistyksen kautta Espanjasta ja päätyy eläinsuojeluyhdistyksiin.[/quote]

Toimittaja kysyi että näkyykö eläinsuojeluyhdistyksissä Suomessa se että mm. Virosta ja Espanjasta tuodaan yhä enemmän kulkukoiria johon SEY:n ihminen sanoi että jonkun verran näkyy. Nythän on niin, että ihmiset tuovat myös yksityisesti koiria Espanjasta. Eli haastattelussa ei mitenkään viitattu mihinkään yhdistykseen. Kun koira tuodaan yhdistyksen avulla niin on paljon paremmat takeet siitä että kaikkia maahantuontimääräyksiä noudatetaan, koska yhdistykset erittäin tarkkaan tuntee nämä säännöt eikä olisi mitään järkeä vaarantaa koko toimintaa tuomalla koiria joilla ei esim. ole rokotukset kunnossa. Yksityisesti koiria tuova ihminen taas on saattanut poimia koiranpennun säälistä kadulta ja päättänyt tuoda sen vaikka käsilaukussaan Suomeen ottamatta selvää tuon taivaallista maahnantuontimääräyksistä. Näinhän kävi hiljattain Intiasta tuodun koiranpennun kanssa jolla ei ollut rokotukset kunnossa ja joka lopeteetiin heti Suomeen päästyä, hyvä niin. ELi maahantuontimääräysten kanssa pitää oikeesti olla tarkkana jos aikoo tuoda yksityisesti koiran Espanjansa Suomeen. Pitää myös muistaa että yksityisesti tuodun koiran kanssa ei ole yhdistyksen tuomaa tukea esim. ongelmatilanteissa.