Aamuisia ajatuksia

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Rajoy edustaa oikeistolaista ajattelua, tietenkin, ja oikeistolaisuus on aina Espanjassa merkinnyt konservatismia ja edistyksen loppumista. Se on myös merkinnyt alueellisen itsemáäräämisoikeuden kaventamista, katolisen uskon lujittumista ja moraalin tiukentumista.

Ja onpa Rajoy miten hyvä johtaja tahansa, ei hän eikä PP Espanjaa suosta nosta. Sen enempää kuin Rubalcabakaan. Ja jos parlamenttiin valittaisiinkin yllättäen paljon pienpuolueiden edustajia ja tämä kahden suuren válinen tasapaino rikkoutuisi, olisi ihan varmasti seurauksena hallinnon hajanaisuus, sekavuus, riitely…tappelu. Näin, kun vaakakupit ovat kohtuullisen tasoissa, on rauhakin sáilynyt yhteiskunnan sisällä.

Espanjan ongelma on elinkeinorakenne. Hyvinvointi on rakennettu rakentamisen ja turismin varaan. Eli ulkomaalaisen rahan avulla!! Ja nyt rakentaminen on loppunut ja turismikin on vaikeuksissa. Táná talvena suuri osa hotelleista kautta Espanjan sulkee ovensa turistien puutteen takia ja tietenkin myös ravintolat, pikkukaupat jne. ovat myös ahtaalla. Teollisuus työllistää siellá missä sitá on, samoin maatalous, mutta sekin aina vaan vähemmän. Ja ikávä historiallinen tosiasia on, että Espanja ei ole koskaan pystynyt eláttámáän kaikkia kansalaisiaan kunnialla. Tämä nykyinen jättityöttömyys on vain yksi pitkássä listassa.

Ja pahat kielet puhuvat, että viinipuolellakin olisi eletty boomia, joka nyt on pááttymässä…? Se vaikuttaa kuitenkin enemmän Espanjan imagoon kuin työllisyyteen.

Meillä Suomessa puhutaan ”syrjäytymisestä” ja sen ehkäisemisestä. Meillä on myös yhteiskunnan hoitama ”sosiaalinen turvaverkko”. Ja Espanjassa ei. Táällä nuorison työttömyys huitelee 50 prosentissa, aikuisten paikoitellen yli 30 prosentissa. Nuoret ovat ilman koulutusta, suuri osa jopa ilman peruskoulun päástötodistusta. Tästä käytetään nimitystä ”fracaso escolar”. Koulutuksen puute on perintöä vanhemmalta ajalta, kouluttamattomien vanhemmatkaan eivát ole kouluja käyneet, lukutaitokin on vähán niin ja näin. Opiskelemista ei ole pidetty tárkeänä, koyhyydestá hyvinvointiin turismiboomin ja rakennusboomin siivellá nousseet ovat pitáneet tienaamista opiskelua tárkeámpänä. Nuoriso meni raksalle ja ravintolaan ja osti autoja ja mopoja, muotivaatteita, ruokaili ravintoloissa ja tuhlasi kaiken saamatta senttiákään sáástöön, koska kenenkáän mieleen ei tullut, että boomi joskus loppuu.

Espanjalainen yhteiskunta on hajoamassa kahteen kastiin. Syrjäytyneisiin ja niihin joilla menee hlvetin hyvin. Niitäkin on, suurin osa!!! Ja kun valtaosalla menee hyvin ja kun maan perinne on unohtaa huono-osaiset ja kun oikeisto nousee nyt valtaan,(todennäköisesti) tulevat kaikki säástö ja kiristystoimet kohdistumaan tuohon syrjáytyneiden joukkoon, joka sekin vielä jonkin verran kasvaa. Mutta sehän ei ole mitáán uutta- palataan vain entiseen ja jos alkaa olla levottomuuksia, lisátáán kuria. Suurten suomalaisten valtiomiesten sanoin ”Kyllä se siitä-syökáá silakoita !!”