Vastaa aiheeseen: Suomi-Espanja uusi verosopimus

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Hiekkalaatikko Suomi-Espanja uusi verosopimus Vastaa aiheeseen: Suomi-Espanja uusi verosopimus

LINKKI

Annastiina
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 27.10.2015
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 9

Juttu on kuulkaa niin, että Suomi käyttää voidakseen siirtää kaikkien Suomesta maksettavien eläkkeiden verotuksen Suomeen lakisäädännöllistä (sosiaaliturvalainsäädäntövelvoite maksaa suomalaisille eläkettä) velvoitetta voida verottaa eläkettä – tällainen on tietysti kaikissa maissa – eikä asumispaikkaperusteista.

Pykälä 17 sanoo selkeästi, että verotus tapahtuu asuinmaassa, jos maksaja ei saa eläkettä valtion/kunnan työstä, siis yksityisen eläkelaitoksen eläkkeet verotetaan asuinvaltiossa. Aivan kuten ennenkin.

Suomi käyttää nyt mainintaa yleisestä eläkkeidenmaksamisvelvoitteesta voidakseen siirtää kaikki Suomesta maksettujen eläkkeiden verotuksen Suomeen eli kappaleen 18 lausetta, jossa sanotaan sosiaaliturvalainsäädäntöön perustuva eläke. Suomessa kaikki eläkkeet perustuvat eläkelakeihin, kuten muuallakin.

Sopimustekstissä espanjankielisessä osuudessa – joka siis kulkee suomen kielisen vieressä – puhutaan maksajaperusteesta, ei lakiperusteesta.

Ei myöskään ole mitään kolmen vuoden siirtymäaikaa – sopimustekstin mukaan on kolme vuoden valitusaika tähän (virheelliseen) verotusperustaan.

Kuinka moni Fuengirolassa tai muualla toimiva suomalaisia palveleva asiointitomisto on katsonut ihan tuon virallisen sopimustekstin ja neuvoo asiakkaitaan sen mukaan toimimaan?

Ei ainakaan se asiointitoimisto, jossa itse kävin.

Olkaa tarkkana.