Vastaa aiheeseen: Ei recidentin sijoitusasunnon vuokratuloverotus

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Ei recidentin sijoitusasunnon vuokratuloverotus Vastaa aiheeseen: Ei recidentin sijoitusasunnon vuokratuloverotus

LINKKI

Merja
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 25.11.2014
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 2

En osaa espanjaa muutta kääntäjällä katsoin niin itse saan ihan eri ohjeet kuin asesoriani pidättää? Toimitin asesoriaani lähettämänne vastauksen verotusohjeesta.
Sain vastaukseksi, että pitkäaikainen on 6 kk. (onko oikein)
Ja kun en ole residentti niin minulta on hyväksytty joka vuoden vuokratulosta pitkäaikaiselta vuokralaiselta, joilla ei kuitenkaan ole recidenttiä täällä. Ovat EUn-Suomalainen pariskunta, joilla on NIE-numerot ja vuokra on 500e/kk (12kk x 500€=6000€ vuodessa).Asesoria tekee ilmoituksen joka neljäs kuukausi.Vähennyksiksi assoriani on hyväksynyt ainoastaan 1500€/vuodessa, (Ovat hyväksyneet 1 kvartaaliin 750€ ja 2 kvartaaliin 750€ jonka jälkeen eivät enää hyväksy mitään vähennyksiä ei yhtiövuokraa ei sähköä ei mitään?). Tämän jäkeen on puolesta vuodesta alkaen hylätty kaikki vähennykset, Lopusta 4500€ maksan vuositasolla sen 19% laskettuna yhteen kaikki 4 kvartaalia. Näin ollen minulta (vaikka olen EU:sta) ei hyväksytä edes kaikkia yhtiövastikkeita, sähköjä, eikä vesiä, saatikka sitten kalustusta, joka on ollut aika suuri menoerä tyhjään sijoitusasuntoon silloin 2016 kun laitoin sen vuokraukseen ja sijoitustoimintaan, eikä myöskään heille maksamaani alvillista veroilmoituksen tekokulua.
Nyt ilmoittivat, etä vuokralaisen pitäisi olla kuulemma verovelvollinen täällä, ennenkuin saisin enempää vähennyksiä. Toimin sijoittajana Suomessa jossa saan kaikki sijoitusasuntojen kulut vähennyksiin, tosin vero on suurempi. Tuntuu mielestäni oudolta jos EU:ssa kohdellaan eritavalla kansalaisia??
Lähinnä haluaisin tiedon tekeekö asesoriani oikein,(selitykset ovat niin epämääräisiä kysyttäessä ja selvittäessäni itse kääntäjällä verotusohjeita jotka tulkitsen aivan eritavoin kuin toimisto)vai maksanko tuhansia euroja liikaa veroja toisten tekemästä virheestä ja onko täällä Espanjassa veronoikaisu mahdollisuus ja kuinka kauan jos on.