Vastaa aiheeseen: Muutto ”työttömänä” espanjaan

LINKKI

buscador
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 11.12.2016
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 39

Paikallinen toimintatonni-tili voi olla määräänsä enempi jos sitä tarvitsee, kun Osuuskunnan myöntämä Visa on hukassa. Fyrkat riittää kuukaudeksi (?) jonka aikana ehtii järjestelemään asioita, vaikkapa itsensä äkäisenä Suomeen. Vakuutus joka ei maksa käytännössä juuri mitään. Pikku jumppaa.

Sulla on aina kortti joka käy tässä maassa vaikkapa ihan maksuvälineenä, ei pelkästään elvistelyyn peräkylän essolla, miksi tällaisen hommaaminen olisi jotenkin huono asia? Treenaa niin ei ole enää tulppana kaupassakaan, verraten siihen että annat joka kerta viiskymppisen kun et tiedä mitä neiti kassalla höpäjää: kortti-inehmo on melkein kuin paikallinen kaukaa katsoen.

Tarkemman selvyyden saanet koko ongelmaasi kun vuokraat ”täältä” kuukaudeksi asunnon  ja katselet miltä vaikuttaa. Ja tämä maa on muuten aika laaja pläntti. Muutamaan käytännön ongelmaasi löytyy vastaus enempi vähempi itsestään, kuten onko sun juttusi muuttaa yhtään minnekään. Espanjakaan ei ole Onnela, se taasen sijaitsee korvien välissä, parin hankalan mutkan takana: etsivä löytää, (jopa vahingossa) hyvin harvat kuitenkin. (loppuosa oli vähän runomainen, aurinko paistaa aika mukavasti; syy-yhteys)

OT: systeemin väärinkäytöstä: olet tienannut henkilökohtaisilla valinnoilla (pappi, lukkari, talonpoka, rappari tai sairaanhoitaja: kukkapuska ja morot) eläkkeen; voiko systeemi päättää ”itseoikeutetusti” miten edelleen sijoitella sun (joo, sun) rahoja? Et enää edes käy ex-maassa kuin pakosta, eikä hetkauta sangriakättä onko Sauli seuraava pressa vaiko Paavo kuningas. Mielestäni periaatteellisesti väärin, ja vaikkapa itselleni aiheuttaa tulevaa verosuunnittelua mikromaailmassani. Ja närästystä johon ei auta jugurttikaan.