Vastaa aiheeseen: Taloyhtiön järjestysäännöt

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Taloyhtiön järjestysäännöt Vastaa aiheeseen: Taloyhtiön järjestysäännöt

LINKKI

mampu
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.05.2007
Kirjoituksia: 81
Vastauksia: 263

Nostetaan vielä aihetta uusin kysymyksin. Voiko taloyhtiön järjestyssäännöissä olla 1) kiellettyä pitää koiria 2) vuokrata asuntoa tai sen osaa viikkoperusteisesti 3) grillata omalla patiolla 4) laittaa talon ainoaa, omaan asuntoon kuuluvaa patiota kuten haluaa esim kiinnittää markiisia tai valokatetta suojaksi katseilta ja yläkerrasta putoilevilta pyykeiltä 5) myydä tai vuokrata asuntoon kuuluvaa paikkaa autotallista jne?

Kiinnostaisi myös kuulla kauhukuvia pienistä taloyhtiöistä. Koska en ole kiinnostunut osallistumaan talon hallinnointiin, yritin etsiä sopivaa asuntoa isosta yhtiöstä, jossa yhden osakkaan päätösvalta ei voi paisua liian suureksi. Toisin kuitenkin kävi. Suosikkiasunto on 6 keskenään samankokoisen asunnon yhtiössä. Yritän varmistaa välittäjältä, onko yhtiössä ketään, joka omistaisi enemmän kuin yhden asunnon, mutta tilannehan voi toki muuttua. Tehdäänkö päätökset yleensä yksinkertaisella ääntenenemmistöllä ja lienee olemassa jotkin puitteet, mitä kaikkea taloyhtiö voi kieltää tai määrätä?

Myös 6 asunnon hissitalon tulevat korjauskustannukset mietityttävät. Talo on uudehko, joten hissiremontti ei välttämättä osu minun eliniälleni, mutta mahtaa olla aikanaan melkoinen kustannus. Mahtavatkohan yhtiöt yleensä kartuttaa varoja tällaisiin tarpeisiin pidemmällä aikavälillä vai tuleeko aikanaan jymypotti maksettavaksi?

Voiko taloyhtiön säännöissä olla esim porrassiivousvuorot samaan tapaan kuin Suomessa useissa pienkerrostaloissa? Vaikkei olisikaan, tämä on tietty myös iso kustannus jakaa vai 6 asunnon kesken.

Ja vielä lukituksesta: onko yleensä mitään mahdollisuutta sarjoittaa omia avaimiaan niin, että rappukäytävään, asuntoon ja autotalliin pääsisi yhdellä ja samalla avaimella? Kolmen avaimen systeemi tuntuu aina vaan niin hankalalta sarjoitettuihin lukkoihin tottuneelta 🙂

Mutta ennen kaikkea varoituksen sanoja kaipaisin; mihin kaikkiin hankaluuksiin voi joutua pienessä yhtiössä, jos elää normaalia perhe-elämää, johon kuuluvat koirat ja musiikista tykkäävät nuoret?