Vastaa aiheeseen: Torrevieja – eläke

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Torrevieja – eläke Vastaa aiheeseen: Torrevieja – eläke

LINKKI

kojo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 09.01.2008
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 1445

Suomalaisia lienee noin 1000 paikkeilla, suurin osa varttuneemmassa iässä olevia talvituristeja. Costa Blanca on varsinkin ruotsalaisten ja norjalaisten suosiossa. Eniten ulkomaalaisia on Torreviejassa ja sen eteläpuolella Playa Flamencassa.

Suomenkielisiä terveyspalveluja ei ole, ruotsin ja norjankielisiä kyllä ja niissä tulee toimeen englannillakin. Torreviejan yliopistollinen sairaala ja vastaava yksityissairaala Quiron ovat hyvässä maineessa ja kaupungissa toimii useampikin yksityinen suomi-espanja sairaalatulkki.

Yöelämää Torreviejassa kyllä on mutta hillitymmin kuin esim. Benidormissa. Useimpien mielestä tämä luo juuri sitä viihtyisyyttä, josta varttuneempi väki tykkää. Kaupungilla uskaltaa jokainen liikkua, rantakin on puhdistettu mustista kaupustelijoista ja öisin poliisiautot liikkuvat tiheästi kaduilla. Huumeita on saatavilla joka Espanjan kaupungissa, mutta Torrevieja on siistiytynyt paljon viimeisten viiden vuoden sisään. Marokkolaisia on hyvin vähän ja heikko taloustilanne pitää venäläistenkin tulon vähäisenä.

Siis: jos etsit bailukaupunkia, joka ei koskaan nuku, valintasi tuskin on Torrevieja. Jos taas etsit leppoisaa turisti/asumiskohdetta, saatat hyvinkin viihtyä Torreviejassa.