Vastaa aiheeseen: Nie numerokaavake netistä mutta mistä?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Nie numerokaavake netistä mutta mistä? Vastaa aiheeseen: Nie numerokaavake netistä mutta mistä?

LINKKI

masa10
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.10.2008
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 83

Nyt se NIE-numero tuli hommattua.

Menin yhtenä perjantaina Espanjan suurlähetystön ovelle ja soitin ovikelloa. Pääsin pienenpieneen eteiseen ja luukun takana oleva mies käski laittaa tavarat juuri vapautuneeseen lokeroon. Mukaan sai ottaa asiapaperit, lompakon ja silmälasit. Kännykkä, avaimet ym. piti jättää lokeroon. Sitten miehen ohjeiden mukaan (melko hyvällä suomella) metallinpaljastimen läpi seuraavaan huoneeseen. Siellä oli pari miestä taas lasiluukun takana. Sivupöydällä oli tietokonepääte, joka vapautui juuri. Vieressä oli suomenkielisiä ohjeita mitä hakemukseen laitetaan. Toinen miehistä moitiskeli ja ihmetteli mistä ihmiset olivat ottaneet hakemuksiensa pohjat, koska ne olivat vanhentuneita. Oli hieman tuskainen kun pienehkö huone ruuhkaantui. Ilmeisesti lomake oli tulostettu lähetystön sivuilta ja siellä oli vanhentunut pohja! Meitä taisi olla siellä 5-7 henkilöä. Sain hieman apua eräältä ystävälliseltä kanssahakijalta ja niin sain oman hakemukseni tulostettua. Maksulomaketta en ollut täyttänyt ja meninkin nöyränä mairea ilme kasvoilla ja pahoittelin maksulomakkeen puutumista. Ystävällinen virkailija lupasi täyttää sen ja hävisi takahuoneeseen. Tuli sieltä ja otti rahan 9,45 € ja käski vielä odottaa hetken ja hävisi taas takahuoneeseen. Muutaman minuutin jälkeen palasi ja antoi kopion hakemuksestani ja sanoi tunnuksen tulevan sähköpostiini.

Hakemus kannattanee siis tehdä lähetystön koneella, jolloin se varmasti on oikeaa mallia.

Tein hakemuksen lähetystössä perjantaina ja keskiviikkona sähköpostiini tuli hieno ”lanketti” suurlähetystön kautta.

NIE-tunnustahan ei tarvitse jos muuttaa Espanjaan yli 3 kk ajaksi. Se tulee automaattisesti recidensian kanssa. NIE-tunnuksen tarvitsee vain jos aikoo esim. ostaa Espanjasta asunnon, auton tai jotkut pankit ilmeisesti vaativat sen tilin avaamisen yhteydessä.