Vastaa aiheeseen: Asuntolaina

LINKKI

mampu
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.05.2007
Kirjoituksia: 81
Vastauksia: 263

Jatkuvasti kuulee sanottavan, että asuntolaina kannattaa ottaa Espanjasta. Mitä hyötyä siitä on, jos lainan perustamiskulut, korko ja muut ehdot ovat keskenään samat? Saako lainan korkoja vähentää veroissa, jos vuokraa asuntoa? Jos saa, saako vain espanjalaisen lainan korkoja vähentää? Vaikuttaako vuosittaiseen asunnosta maksettavaan veroon tai joihinkin muihin maksuihin? Artikkelissa http://www.espanja.org/tietopankki/artikkeli/asuntolainat/ todettiin:

  • HUOM: Espanjalainen pankki hoitaa paperityön asiakkaan puolesta ja varmasti huolella, koska asunto on lainan vakuutena. Siksi on suositeltavaa ottaa ainakin osa lainasta Espanjasta.

Onko tämä riittävä intressi, jos Espanjasta otettavan lainan määrä olisi pieni?

Oma suomalainen pankkini tarjoaa lainaa erittäin hyvällä korolla ja vakuudet ovat valmiiksi kunnossa. Kannattaako siis lähteä monta viikkoa kestävään prosessiin vain tällä motiivilla?

Aiheesta vähän poiketen vielä kysymys asunnon hinnan päälle tulevista kuluista: välittäjät vakuuttavat, että kulut ovat vain 10%, mutta muistaakseni Ole-lehdessä niiden sanottiin olevan 13%. Mistähän mahtaa ero tulla? Onko tässä eroa Gran Canaria / Aurinkorannikko?