Vastaa aiheeseen: Esteetön asunto Las Palmasista?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Esteetön asunto Las Palmasista? Vastaa aiheeseen: Esteetön asunto Las Palmasista?

LINKKI

Ritacasanueva
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 31.08.2010
Kirjoituksia: 14
Vastauksia: 3416

Olen ostamassa asuntoa Las Palmasista ja etsinnässä on esteetön tai sellaiseksi kohtuuvaivalla muutettava asunto.

-Puhutaanko Las Palmasista koko laanina vai Las Palmas de Gran Canaria kaupungista?

Haluamani seudun asuntokanta on enimmäkseen sellaista, ettei esteettömyyttä ole juurikaan otettu huomioon, mm porraskäytävässä on muutama rappu ennen hissiin menoa.

-Jos kyseessa oleva haluamasi seutu on pullollaan tuon tyyppisia taloja , on varmaan kyseessa ”vanha alue” jossa vahan ja kalliita uusia asuntoja? La Vegueta? Las Canteras?

Helpointa olisi tietysti ostaa uudiskohteesta, jolloin voisi vaikuttaa tilaratkaisuihin ym.

-Jos kyseessa ylla mainitsemani alueet uutta tuotantoa on vahan ja sen on tosi kallista. Esteettomyytta ja muutoksia saa aika rajoitetusti myos uuskohteissa.

Esteettömyyden tarve ei ole vielä ajankohtainen, mutta haluaisin ostaa asunnon, jossa voi asua niin pitkään kuin omatoiminen asuminen mitenkään onnistuu.

Mahtaako Gran Canarialla tai Espanjassa ylipäänsä olla avustuksia asunnon muutostöihin, silloin kun esteettömyyttä tarvitaan, kuten Suomessa?

-Saa mutta sita varten pitaa olla invaliditeettitodistus minimi 33%. (Tama nyt , tulevaisuudestahan ei koskaan tieda)

Entä onko Las Palmasissa lainkaan 55+ tai vastaavia asuntohankkeita, joissa ostajan tulee olla vähintään esim 55-vuotias ja jossa voisi olettaa, että ikääntyminen on otettu suunnittelussa huomioon?Aikanaan, pari kymmentä vuotta sitten,  asuimme mantereella tällaisen kompleksin naapurina, mutta silloin ajatus tuntui vielä kaukaiselta eikä tullut perehdyttyä asiaan sen tarkemmin.

-Ei, ainakaan mina en ole koskaan kuullut. Asunnon ostossahan sponsoroidaan etenkin nuoria.

-Vain kaupunginasunnoissa on lakisaateinen maara esteettomia asuntoja.

Jos ainoaksi ratkaisuksi jää uudiskohde, pitäisi sen valmistumista odotellessa tietysti asua jossain.

-Uudiskohde ja vuokranmaksaminen samanaikaisesti on 1 mahdollisuus. Uudiskohde ja kaytetyn asunnon osto uutta asuntoa odotellessa  on 2 mahdollisuus MUTTA saako sen vanhan kaupaksi sopivasti uutta maksamaan?Pitas ostaa jotakin tosi halpaa jonka saisi menemaan nopeasti kaupaksi. Tassa voi akkia menna hyva asunto ”halvalla” jos sita ei saa myyta ajallaan.

Uudiskohteen rakentajalle maksetaan yleensa; kasiraha ja valmistumiseen asti kuukausittain (sopimuksen mukaan) tietty summa asunnon arvosta. Loppu lainoitetaan tai maksetaan kateisella.

Onko Espanjassa/Kanarialla myyntivoiton veroa tai vastaavaa ja siihen liittyvää minimiasumisaikaa, kuten Suomessa?

-On ja vakituiseksi asunnoksi katsotaan sellainen asunto joka on omistettu 3 vuotta MUTTA jos se myydaan ja siita saadut varat investoidaan uuteen vakituiseen asuntoon ei sita ole.

Voisihan sitä asutella rakennusajan jossain huonokuntoisessa asunnossa ja uuden valmistumista odotellessa kunnostaa vanhaa myyntikuntoon (verottoman) myyntivoiton toivossa.

-Myyntivoitto menisi siihen uuteen asuntoon jotta sen saisi verottomana. MUTTA JOS SEN HANKKIMISTA VARTEN ON SAATU AVUSTUKSIA (NUORISO YM.) saa niista nopeasti karhukirjeen peraansa.

Melkein yksinkertaisempaa ostaa vanha asunto ja tehda siita omannakoinen. Ja asua siina sitten loppuelamansa.

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 10 kuukautta sitten Ritacasanueva.