Uusimmat › Keskustelu › Asuminen ja eläminen › Yleistä asumisesta ja elämisestä › Asunnon ostaminen lasten nimiin? › Vastaa aiheeseen: Asunnon ostaminen lasten nimiin?
Varmaan niissa tapauksissa joissa henkilo on selvasti jomman kumman maan asukas eika raja-tapaus,
ongelmaa ei tule. Lahdetaan ihan aluksi siita ollaanko residentteja vai ei.
Jos olet Espanjassa verovelvollinen ja katsotaan etta vakituinen asuinpaikkasi on taalla olet universaalisti Espanjassa verovelvollinen. Tulot ja omaisuudet koko maailmassa. Asuminen yli 183 pva per vuosi.
–voiko Espanjassa laadittavalla testamentilla määrätä koko jäämistöstä vai ainoastaan Espanjassa olevasta omaisuudesta?
Jos olet residentti ja et tee testamenttia mennaan sen vakituisen asuinmaan perintolain mukaan. Universaalisti kaikki samassa testamentissa. Taas testamentilla voit maarata etta mennaan Suomen lainsaadannon mukaan.
-Ilmeisesti Suomessa olevasta kiinteästä omaisuudesta on kuitenkin aina maksettava perintöverot Suomeen?
Jos ei uusi verosopimus (Suomi-Espanja) muuta uutta tuo tullessaan niin tahankin asti Suomi on perinyt perintoveron Suomessa olevasta kiinteasta ja ei-kiinteasta omaisuudesta
-Päteekö Espanjassa olevan omaisuuden Espanjassa perintöverottaminen myös henkilöä, jolla on väestörekisterin mukainen kotipaikka Suomessa?
Esimerkiksi; Espanjassa vakituisen asuinpaikan omaava jattaa perinnon Suomessa vakituisesti asuvalle henkilolle mennaan toisenlaiseen tilanteeseen kun perinnonsaaja on ei-residentti statuksen omaava joten asia hoidetaan Madridin kautta ei Autonomiassa. Mutta veroprosentti pysyy saman aoli residentti tai ei.
-Onko siis perintöverotuksellisesti edullista, että mahdollisimman suuri osa jäämistöstä on Espanjassa, vaikka sitten vain pankkitileillä?
Ei silla ole mitaan valia missa se omaisuus sijaitsee , (paallekkaisverotusta ei ole, vaan ne voidaan kompensoida) aina ottaen huomioon maitten lainsaadanto ja maitten valiset verosopimukset.
-”Perintöön sovellettava laki ja toimivaltainen tuomioistuin määräytyvät periaatteessa perinnönjättäjän viimeisen asuinpaikan perusteella. Perinnönjättäjä voi kuitenkin määrätä testamentissa, että hänen perintöönsä sovelletaan sen maan lakia, jonka kansalainen hän on.”
Mutta se etta sovelletaan sen maan lainsaadantoa minka kansalainen on , pitaa testamentilla maarata. Jos sita ei ole mennaan suoraan asuinmaan lakien mukaan.
–Mitähän tuo ASUINPAIKKA käytännössä tarkoittaa;
pysyvä oleskelulupa Espanjassa (residencia) =pysyva asumisstatus (5 vuotta permanente)kertoo jo henkilon vakiintumisesta maahan.
Ulkoiset merkit maassa asumisesta ovat; EU oleskeluoikeustodistuksen hakeminen, (tieto valittyy suoraan verottajalle.) Tyontekeminen, (sairasvakuutuksien maksaminen), pysyva osoite, /empadronamiento), erilaiset omistussuhteet. (firma, asunto esim.) lasten koulussa kaynti.
Jos asia on raja-tapaus otetaan kaikki (Espanjan verottaja) ulkoiset merkit huomioon.
Tassa myos tulee mukaan molempien maiden lainsaadanto; Saako Suomessa olla kaupunginkirjoilla kahdessa eri paikassa? En tieda. Saako Espanjassa? Ei.
Mita tulee ansiotuloihin; Asut vakituisesti espanjassa (ulkoiset merkit) ja teet tyota toiseen maahan ja maksat sinne verot? Olet veroilmoituksen esittamis velvollinen Espanjassa. Tamahan ei nyt tarkoita suoraan maksamista vaan veroilmoitusvelvollisuudesta.
Myos pois Suomesta muuttaessasi olet normaalisti rajallisesti verovelvollinen Suomessa.
Huomioi myos etta jos olet Espanjassa verovelvollinen tulee sinun ilmoittaa kaikki (yli 50.000€ /yksikko) omistustukset ulkomailla. (Koko maailma). Asunnot, kiinteistot, osakkeet, osingot, pankki ym.
- Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 5 kuukautta sitten Ritacasanueva.
- Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 5 kuukautta sitten Ritacasanueva.