Vastaa aiheeseen: Asunnon ostaminen lasten nimiin?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Asunnon ostaminen lasten nimiin? Vastaa aiheeseen: Asunnon ostaminen lasten nimiin?

LINKKI

mampu
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.05.2007
Kirjoituksia: 81
Vastauksia: 263

Kiitos jälleen kerran kattavasta vastauksesta! Se jäi vielä epäselväksi

  • voiko Espanjassa laadittavalla testamentilla määrätä koko jäämistöstä vai ainoastaan Espanjassa olevasta omaisuudesta?
  • Ilmeisesti Suomessa olevasta kiinteästä omaisuudesta on kuitenkin aina maksettava perintöverot Suomeen?
  • Päteekö Espanjassa olevan omaisuuden Espanjassa perintöverottaminen myös henkilöä, jolla on väestörekisterin mukainen kotipaikka Suomessa?
  • Onko siis perintöverotuksellisesti edullista, että mahdollisimman suuri osa jäämistöstä on Espanjassa, vaikka sitten vain pankkitileillä?
  • ”Perintöön sovellettava laki ja toimivaltainen tuomioistuin määräytyvät periaatteessa perinnönjättäjän viimeisen asuinpaikan perusteella. Perinnönjättäjä voi kuitenkin määrätä testamentissa, että hänen perintöönsä sovelletaan sen maan lakia, jonka kansalainen hän on.” Mitähän tuo ASUINPAIKKA käytännössä tarkoittaa; pysyvä oleskelulupa Espanjassa (residencia), empadronamiento kaupungintalolle (voiko silti olla väestörekisterin mukainen kotipaikka Suomessa?), maistraattiin ilmoitettu pysyvästä/tilapäisestä muutosta, kiinteää omaisuutta ja ansiotulon verotus edelleen Suomessa eli verottajan mukaan kiinteä yhteys Suomeen…
  • Tätä vastausta muokkasi 7 vuotta, 1 kuukausi sitten mampu.