Vastaa aiheeseen: Elinkeinonharjoittaja (tmi) muuttamassa Espanjaan

Uusimmat Keskustelu Opiskelu, työnteko ja yrittäminen Yrittäjänurkka Elinkeinonharjoittaja (tmi) muuttamassa Espanjaan Vastaa aiheeseen: Elinkeinonharjoittaja (tmi) muuttamassa Espanjaan

LINKKI

Hansuliini
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 07.03.2017
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 2

Kiitos vastauksestasi suomenkielinenpalvelutoimisto.

Eli mielestäsi kannattaa Suomessa yritystoiminta ”lopettaa” ja aloittaa yrittäjänä Espanjassa? Siis tilanteessa, että haluaa olla yrittäjä edelleenkin.

Luonnollisesti viranomais- ja muut yrittäjävelvoitteet tulee hoitaa. Domainin ja verkkokaupan kanssa en kyllä tiedä miten tulisi toimia. Varmaan yksi vaihtoehto olisi myydä, mutta ei tässä tapauksessa taloudellisesti kannattavaa.

Tulen todellakin käyttämään asianhoitotoimistoa Espanjassa. Käytänhän jo Suomessakin ulkopuolista kirjanpitäjää, web-osaajaa ja asianajajaa sekä muita ammattilaisia tarvittaessa.

Yritän vain selvittää ja järjestellä asioita jo täällä Suomessa kuntoon. Pähkäilen toki, että mikä on taloudellisesti kannattavaa ja fiksuin tapa toimia.

Päällekäisen verotuksen kannalta on varmaan tulossa muutoksia. Astuiko ne voimaan vasta 2018 vai pitikö olla jo nyt 2017? Yritin verohallinnon syventävistä ohjeista asiasta lukea, mutta en ihan saanut selkoa.

Onko joku pitänyt Suomessa toiminimen ”aktiivisena”? Kokemuksia/tietoa? Toki, veroilmoitus tulee tehdä vaikkei toimintaa tmi:llä olisikaan ellei täysin tee lopettamisilmoitusta.

Lisää vinkkejä ja kokemuksia kaipailen, kiitos!