Vastaa aiheeseen: Apuja pyydetään, muutto perheellä edessä..

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Lapsiperheet Apuja pyydetään, muutto perheellä edessä.. Vastaa aiheeseen: Apuja pyydetään, muutto perheellä edessä..

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Hanna
Hanna Ei kirjautuneena
Liittynyt: 28.08.2016
Kirjoituksia: 0
Vastauksia: 5

Ulkomaiset koulut ovat olleet merkittävästi haastavampia ja vaativampia, kuin Suomen koulut, opetussisällöt ovat kansainvälisissä kouluissa olleet myös paljon laajempia, jonka takia osa ulkomailla suoritetuista asioista on hyväksytty ”suoritetuksi” Suomessa. Esimerkkinä matematiikan opiskelu, joka on paljon laajempi esimerkiksi Brittikouluissa (kansainvälinen koulu Britti-curriculum). Matematiikan tunteja on käytännössä joka päivä ja joinakin päivbinä kaksikin tuntia. Myös englanninkielen kursseista on kurssimuotoisessa koulussa Suomessa annettu hyvitystä ulkomaillaopiskelun perusteella. Tämä on mielestäni hyvin perusteltua, sillä lastemme opiskelut Lähi-Idässä ovat kyllä vaatineet aina kaiken vapaa-ajan lukuisine läksytehtävineen, esitelmineen, tutkimustöineen ym, Suomessa kouluissa ollessaan ovat tuskin edes saaneet läksyjä. Meillä Suomessa on kummallinen käsitys PISA-tulosten varjossa siitä, että meidän koulujärjestelmämme olisi jotenkin ylivoimainen. Voin sanoa, ettei Suomen koulujärjestelmästä ole mitään käsitystä monessa muussa maassa, eikä se kiinnostakaan täällä maailmalla, puhumattakaan, että sitä pidettäisiin erinomaisempana kuin jotakin muita järjestelmiä. Useimmat eivät ole edes kuulleet siitä, jos Suomestakaan.

Ja yläkoululaiset oppivat tavallisesti kyllä nopeasti englanninkielen, kun se on opetuskieli ja kaikkien kavereiden kanssa puhutaan sitä. Nykyisin vielä kaikki pelit ym opettavat nuorisolle englantia niin paljon, että vanhempi ikäluokka ei sitä pysty hahmottamaan. Molemmilla lapsillani on ollut lukihäiriö, mutta se ei ole ollut este oppia englanninkieltä, eikä muitakaan kieliä. Suosittelen lähtemään rohkeasti hankkimaan kokemuksia ja kansainvälistymään!