Vastaa aiheeseen: Vaaralliseksi luokiteltu koira

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit Vaaralliseksi luokiteltu koira Vastaa aiheeseen: Vaaralliseksi luokiteltu koira

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä diablita
diablita Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.04.2008
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 380

Jeps, löytyipäs! 😀

Eli koira täyttää kaikki tai suurimman osan seuraavista ominaisuuksista (käännös himpun summittainen ja epätarkka, sori):

Los perros afectados por la presente disposición tienen todas o la mayoría de las características siguientes:

a) Fuerte musculatura, aspecto poderoso, robusto, configuración atlética, agilidad, vigor y resistencia.

Voimakasrakenteinen ja huomattavan lihaksikas ( ja kasakaupalla muita vahvaan, kiinteään, lihaksikkaaseen rakeenteeseen viittaavia adjektiiveja :D)

b) Marcado carácter y gran valor.

Luonteeltaan huomattavan peloton..?

c) Pelo corto.

Lyhytkarvainen

d) Perímetro torácico comprendido entre 60 y 80 centímetros, altura a la cruz entre 50 y 70 centímetros y peso superior a 20 kg.

Kaulan/niskan ympärysmitta 60 – 80 cm, säkäkorkeus 50 – 70 cm ja paino yli 20 kg

e) Cabeza voluminosa, cuboide, robusta, con cráneo ancho y grande y mejillas musculosas y abombadas. Mandíbulas grandes y fuertes, boca robusta, ancha y profunda.

Suuri, voimaka, kulmikas pää, leveä ja suuri kallo, posket lihaksikkaat ja pullet / pyöristyneet. Suuret, vahvat leuat sekä vahva, leveä ja syvä (mitä ikinä sitten tarkoittaakin) suu

f) Cuello ancho, musculoso y corto.

Lyhyt, lihaksikas ja leveä kaula

g) Pecho macizo, ancho, grande, profundo, costillas arqueadas y lomo musculado y corto.

Rintakehä vankka, suuri, syvä, holvimaiset kyljet/ kylkiluut ?? (anteeksi, nyt puuttuu ihan  koirien rakannesanasto kaikilla kielillä :D), lyhyt ja lihaksikas selkä

h) Extremidades anteriores paralelas, rectas y robustas y extremidades posteriores muy musculosas, con patas relativamente largas formando un ángulo moderado.

Suorat ja vankat eturaajat, huomattavat lihaksikkaat takaraajat joihin kohtuullisessa kulmassa liittyy suhteellisen suuret tassut (:D)

Tosiaan, käännös on mitä on. Koikeile vaikkapa Googlella loput. Mutta kenties sait idean siitä, mitä tuolla ajetaan takaa….

Ja tässä vielä suora linkki rotulistaan Mijasin osalta, jos koirasi sattuisi olemaan jokin niiden rotujen risteytys.

http://www.mijas.es/portal/files/adjuntos/servicios_municipales/a9279_razas_de_perros_potencialmente_peligrosas.pdf

Niin ja kyllä ne täällä on ne luvat haettava, mutta tuskin lempeän ja harmia aiheuttamattoman kuonokopalla varustetun koiran kanssa ongelmia pysäytettäessä tulee, kun kertoo juuri tulleensa ja asian olevan ikään kuin hoidossa. Korkeintaan voivat velvoittaa tulla näyttämään sen hankitun luvan X ajan kuluessa, mikäli katsovat hauvasi sellaista tarvitsevan.

  • Tätä vastausta muokkasi 4 vuotta, 6 kuukautta sitten Profiilikuva käyttäjästä diablita diablita.