Vastaa aiheeseen: Vaaralliseksi luokiteltu koira

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit Vaaralliseksi luokiteltu koira Vastaa aiheeseen: Vaaralliseksi luokiteltu koira

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä diablita
diablita Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.04.2008
Kirjoituksia: 15
Vastauksia: 380

Hei, Petroz

Pari sanaa, vaikka en ole varma täytänkö ”vastaaja-kriteerejäsi” 😀

Jos siis olet varma, että Mijasin kunta on määritellyt koirasi olevan PPP (perro potencialmente peligroso), ei vaaralliseksi rekisteröiminen ole mikään vapaaehtoisjuttu jonka voi tehdä jos huvittaa, vaan lain sanelema pakko anoa ko. koiran pitoon lupa sekä myös saada se :D.  Jos siis haluat ukoiluttaa koiraasi. Muussa tapauksessa pysäytettäessä on seurauksena vähintäänkin sakko sekä papereiden hankkiminen varsin vikkelästi. Tuttava (tosin naapurikunnassa) sai mm. 2 500 euron sakon ko. laiminlyönnistä. Ei siis riitä esim. pelkkä kuonokoppa, vaan koko se paperityö pitää käydä läpi eli lupa hankkia. Yleensä vaaditaan normaalien henkilötodistusten ja kopioiden sekä koiran passin lisäksi määräasummainen vastuuvakuutus sekä kuitti sen voimassaolosta, omistajan lääkärintodistus, rikosrekisteriote (jos et jo asu Espanjassa, on parasta kysyä kaupungintalolta mistä maasta) sekä ajan tasalla oleva maksu PP-koiran pitoluvasta. Mijasia mahdollisesti koskeavat normaalista poikkeavat säännöt (mm. rotulisäyksiä) aiheesta voi  lukea vaikkapa täältä http:

//www.mijas.es/portal/es/sanidad-y-salud/licencia-animales-p

tai ehkä kaikkein parasta tietoa saa itse kaupungintalolta – ja jos otat (kiltin?) koirasi mukaan, hyvällä onnella kertovat samoin tein tarvitseeko se todella moisen luvan :).  Oman kunnan alueella toimiva eläinlääkärikin osaa auttaa hakemuksen suhteen.

Ja nimeomaan siis oman kunnan eläinlääkäri ja kaupungintalo ja järjestyssäännöt! Andalucian maakuntaa koskevat yleiset lait ja säädökset näistä asiostaa, provinssilla (tässä tapauksessa Málaga) voi olla omia tiukennuksia, samoin myös jokaisella Málagan provinssin kunnalla (Mijas). Se mikä pätee Fuengirolassa tai Málagan kaupungissa, ei välttämättä päde Mijasissa.

Ihan noin sivuaiheena, olisikin mielenkiintoista kuulla jos joku tietää miten vaikkapa yhdessä kunnassa ”vaarattomaksi” luokiteltu koira ulkoilee lailliseti naapurikunnassa, jossa se on luokiteltu PPP:ksi…..

En tiedä mihin ”koiran kaikkiiin papereihin” viittaat, mutta ainakin tuo lupa ihan väistämättä tulee espanjaksi, jotta sen suhteen ei huolta. Samoin tietysti kaikki pakolliset rokotusmerkinnät passiin yms. Muista papereista tuskin poliisi on kovin kiinnostunut.

Eli menet oman kunnan kaupungintalolle hakemaan anosmukaavakkeen + mahdolliset maksulaput. Varmaan sieltä saa apuja ja neuvoja myös. Sen jälkeen jossain järjestyksessä lääkäriltä todistus täyspäisyydestä (vain tietyillä valtuutetuilla  lääkäreillä on lupa kirjoittaa todistus tässä asiassa!), vakuutusyhtiöltä eläinvakuutus (osaavat yleensä neuvoa asiassa), mahdollisten muiden pyydettyjen todistusten tms. hankinta, maksat vaaditut maksut,  ja sitten takaisin kaupungintalolle lippujen, lappujen ja kuittien kanssa (tai minne sitten ovatkin pyytäneet paperipinkan toimittamaan).

Onnea ja menestystä niin luvan hankkimisessa kuin koiran kanssa elellessä muutenkin!  Ja kenties joku Mijasissa asuva PP-koiran omistaja voi kertoa tarkemmin vielä sekä luvasta, että erityisesti kokemuksistansa.