Vastaa aiheeseen: Ei- residentin asuntovero

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Ei- residentin asuntovero Vastaa aiheeseen: Ei- residentin asuntovero

LINKKI

MiMadrid
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.04.2008
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 649

Disclaimer: en ole alan asiantuntija mutta kämpän muutama vuosi takaperin ostin.

Nyt kuulostaa hieman jo vittuilulta. Espanjassa asuntokaupoissa maan tapahan on kautta aikain ollut maksaa osa pimeänä verojen minimoimiseksi. Verottaja voi nykyisin määritellä asunnon ”oikean” hinnan huolimatta siitä mitä kauppakirjassa lukee. On olemassa taulukot jotka kertovat miten kiinteistöjen keskiarvo on noussut edellisen omistajan osto- ja myyntihetken välillä (nämä taulukot on kait per autonomia)…ja niiden perusteella liian edulliset hinnat voidaan oikaista jälkikäteen. Ja verot siitä erotuksesta seuraa perästä, sekä myyjälle että ostajalle. Näin voi hyvinkin käydä jos ostaa paljon halvemmalla kuin edellinen omistaja aikoinaan. Lama-aikana ja asuntokuplan puhjettua tätä tapahtuu luonnollisesti enemmän. Tämä voi olla pitkä taistelu ja lopputulos mitä tahansa. Kyselisin ensin verottajalta perusteet tuohon korotukseen ja sitten joltain ammattilaiselta jatkovinkkiä. Moni on näitä jälkiveroja pitänyt ikäänkuin sakkoina siitä hyvästä että rahaa siirretty verottajan ohi ja maksaneet mukisematta pois. Pankin kanssa tuskin pimeää rahaa on liikkunut joten olette keissin moraalisia voittajia, mutta tuo vääntö voi olla pitkä (ja kallis) eikä lopputuloksesta ole mitään takeita. Verottajalla on omat sääntönsä ja käytäntönsä.

Nuo asuntoveroon liittyvät vanhat maksut ovat mielestäni selkeästi jonkun muun kuin teidän maksettava. Jos se asunto on pankilta ostettu ja pankki on sen ilman rasitteita myynyt niin hoitakoon Suman kanssa laskuun oikean nimen ja maksakoon pois. Sumaa ei tosiaan kiinnosta kuka maksaa, heille maksuvelvollinen on senhetkinen omistaja. Siksi asia jää myyjän ja ostajan väliseksi. Teidän paras ase tässä on se kauppakirja. Lakimies ottamaan yhteyttä pankkiin, sanoisin mä.

Itse kun taannoin ostin kämppää niin myyjällä oli vieläpä esittää kuitit notaarin toimistolla vesimaksuista/sähkömaksuista/kiinteistöveroista/etc. ja ne laitettiin kauppakirjan liitteiksi.

Tsemppiä!