Vastaa aiheeseen: Ei- residentin asuntovero

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Ei- residentin asuntovero Vastaa aiheeseen: Ei- residentin asuntovero

LINKKI

Ourdream
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 31.10.2009
Kirjoituksia: 7
Vastauksia: 29

Sitten toinen keissi, joka liittyy veroon, eli ostohetkellä maksettavaan veroon. Vuonna 2012 ostamamme asunnosta maksoimme ostohinnan mukaisen veron, onko se nyt vaikka varainsiirtovero nimeltään. Nyt melkein 4vuotta ostohetkestä oli selvitysmies jostain Generalitat Valencias toimistosta käynyt meidän residentin puutarhassa- ei siis lähelläkään asuntoa- ja arvioinut uudelleen asunnon ostohetken arvon. Ja arvatkaapa mitä? Kaveri on kylmän rauhallisesti nostanut arvoa 100%. Eli meidän pitää maksaa vielä sama verosumma toistamiseen neljä vuotta sitten tehdystä asuntokaupasta. Mitä vittua sanon minä…nyt alkaa hermo menee pikkuhiljaa tähän pelleilyyn. Onko Espanjalaiset viranomaiset ihan terveitä päästään, ihan oikeesti hei.

Laskun mukana tuli lomake jolla voi hylätä tai hyväksyä tämä uudelleen arviointi. Voitte arvata mitä vastattiin. Tätä valitusrumbaa voi jatkaa monta vuotta eli olla hyväksymättä heidän perusteetonta arviota. Ylipäätään en voi ymmärtää mihin se 100% korotus voi perustua eihän asuntojen hinnatkaan ole paljoa nousseet ko. aikavälillä.

Tässä hyvä esimerkki siitä mihin voi törmätä ostaessa asuntoa Espanjassa. Onko kellään ollut vastaavaa? Mielellään kuulisin kommentteja, ehkä neuvojakin miten pääsis pinteestä pois. Kiitos.