Vastaa aiheeseen: Neuvoja ja vinkkejä muuttoa suunnitelevalle.

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Neuvoja ja vinkkejä muuttoa suunnitelevalle. Vastaa aiheeseen: Neuvoja ja vinkkejä muuttoa suunnitelevalle.

LINKKI

matkailevaperhe
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2013
Kirjoituksia: 31
Vastauksia: 194

Erään tuttavaperheen tutuilla on samankaltainen suunnitelma, mutta heillä se muutto on vasta noin 21 vuoden päästä. Tästä on keskusteltu monet kerrat ja kaikki kiteytyy hyvään suunnitelmaan. Heillä suunnitelma on seuraava: 9 vuotta erittäin ankaraa työntekoa. Sitten seuraavat 8 vuotta hirvittävän ankaraa työntekoa sis. rajusti ylitöitä tai kakkostöitä. Loput 4 vuotta opiskellaan intensiivisesti espanjaa ja portugalia sekä auttavalle tasolle arabiaa. Koko tuon 21 vuotta he säästävät kaiken ylimääräisen ja elävät erittäin askeettista elämää. Tarkoitus on että 21 vuoden päästä muuttohetkellä on tasan miljoona euroa säästössä. Perheeseen kuuluvat tällä hetkellä isä, äiti ja kaksi alle kouluikäistä lasta, jotka unelman toteuttamisen hetkellä ovat lentäneet pesästä. Asuntoja on katsottu alustavasti sillä silmällä Fuengirolan aivan ranta-alueelta, jonka hintojen kehityksestä on tiedusteltu jo alustavasti paikallisilta luotettavilta välittäjiltä. Vastikkeet ovat pieniä jos taloyhtiö ei sisällä helvetillistä uima-allasta ja puutarha-alueita jne. mitä aivan rannalla olevat harvemmin sisältävät. Tämä perhe on siinä mielessä uhkarohkea, että he eivät aio käydä paikan päällä sitä kertaa tai kahta edes vaan he nauttivat ja ikäänkuin kiduttavat itseään katselemalla tulevaa kotimaataan ja asuinalueita netistä ja televisiosta. Arvio on että 21 vuoden päästä kaikkialla Fuengirolassa on optinen valokuitu ja nopea internet. Todennäköisesti myös suomalaisten kanavien näkyvyys on taattu tuossa vaiheessa kuudennentoista tvkaista.comin seuraajan kautta, joten Salkkarit tulevat näkymään yhtähyvin kuin kotomaassa.

Tuttaviensa muuttosuunnittelusta vastaava tuttavaperheemme suosittelee ottamaan huomioon asunnon sijainnin, hinnan ja kunnon. Lisäksi kannattaa lueskella artikkeleita lehdistä kuten tämän päivän Helsingin sanomista, jossa kattavasti kerrotaan kuinka asunto kätevästi ostetaan.

http://www.hs.fi/koti/a1457060589008?jako=8c6422520f057be8ef206593a2cb5767