Vastaa aiheeseen: Aviopari kirjoilla eri maissa?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Aviopari kirjoilla eri maissa? Vastaa aiheeseen: Aviopari kirjoilla eri maissa?

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä santiago
santiago Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Verotus on iloinen asia. Mielelläni jaan hupia kaikille suomalaisille.  Ja maksan veroni Suomeen.

Ja niinhän se on , että kunnan ja valtion eläkeruunien verotus pysyy Suomessa. Mutta se ei tarkoita sitä etteikö voi olla veroresidentti Espanjassa. Ja on oltavakin jos aikoo siirtää kirjansa tänne ja asua täällä yli  kuusi kuukautta vuodessa ja mm. päästä täkäläisen terveydenhoidon piiriin. ( Samalla tietysti putoaa ÄITIKELAN hellästä hoivasta omilleen.)

Se taas ei tarkoita kaksoisverotusta. Koska verosopimus. Ainakin toistaiseksi. Täällä tehdään veroilmoitus ja Suomessa toimeenpantu verotus lasketaan veroalamaisen hyväksi Espanjan päässä.

Eli gestoria tietää miten menetellä asian kanssa.

Ja mikäänhän ei tosiaankaan estä avioparia olemasta kirjoilla eri maissa.  Ja pikku vihjeenä , Suomen verobyrokraateilta saattaa saada täysin väärää tietoa asiasta. Ilmeisesti käsky valehdella on tullut jostai poliittisen asteikon yläpäästä.

Eu lait pätevät ja kaikenmaailman kolmen vuoden siirtymäajat ovat täyttä huuhaata. Joihin Suomen verottaja ainakin aikaisemmin yritti vedota. Se ratkaisee missä asuu yli puoli vuotta kalenterivuoden aikana.

Ja tietysti  muutto- ym. ilmoitukset pitää hoitaa  kuten kuuluu .