Vastaa aiheeseen: mietittävää työn orjille

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Hintatasot mietittävää työn orjille Vastaa aiheeseen: mietittävää työn orjille

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä vanhatyttö
vanhatyttö Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Suomen on ihan pakko sopeuttaa menoja ja tuloja. Ja Olli Rehnistä tulee ihan varmasti valtiovarainministeri ja yhteisen kukkaron ylin haltija, joten ihan varmasti saamme nauttia ihan samasta säästökuurista kuin Espanja. Segurísimo!

Ja mistäs sitten leikataan…tietenkin palkoista, ne ovat liian korkeat suomessa. Ainakin 30% pois heti kättelyssä. Ja samalla kansanedustajille ja ministereille ja ylimille virkamiehille 10% palkankorotus, koska he ovat palkkakuopassa. Ja ihan samalla tavalla kuin Espanjassa pitäá työaikoja sopeuttaa ja paikallista sopimista lisátä. Támá tarkoittaa, että työtä tehdään sopimuksella 8 tuntia ja ilman sopimusta vielá 4 lisää. Ja jos valitat niin tulee kenkäá persuuksiin. Se rauhoittaa ihmeellisesti. Ja tietenkin eläkeikää on pakko nostaa, aluksi 70 vuoteen ja sitten ennen vaalikauden loppua 75 vuoteen.

Ja työttömille, heitäkin on muutama, osallistavaa toimintaa kuntien ja kaupunkien ja valtion  hommissa. Osallistava sosiaaliturva oli kovasti puheenaihe ennen kuin vaalikampanjointi alkoi.  Ja sitten siitá ei puhuttu eikä pukahdettu. Ja nyt kun vaalit on ohi, otetaan se taas tapetille ja ryhdytáán tositoimiin 500.000 laiskan vötkylän, omasta syystáán työttömän aktivoimiseksi. Sinne vaan porukka luudanvarteen ja risusavottaan ja jos uskaltaa kieltäytyä niin  työttömyyskorvaus lakkautetaan ja leikataan vielä viimesijaista toimeentulotukeakin (vajaa 500 eur/kk) 40%. Vaan siitápá sitten oppivat suomen duunarit hiljaa ja nöyrästi  kävelemään.

Mutta entápäs Espanjassa, tássá hilpeiden hidalgojen luvatussa maassa. Meillá on toukokuussa vaalit ja hallituspuolue tulee todennäköisesti kokemaan rókáletappion. Kuinkahan se sen nielee??? Vielákö elää isäin ja Francon henki. Pepeá on verrattu jopa verta imeviin vampyyreihin, ehká aiheellisestikin. Ja nousussa on uusi ja tuntematon voima Podemos nuoren ja komean, erittäin hyvin koulutetun ja oppineen johtajansa Pablo Iglesiaksen johtamana. Podemos lupaa kaikille 10 hyväá ja 11 kaunista perustulosta alkaen. Ihan toiset sávelet kuin EU:n verenimijöiden ohjeet, hyvin samankaltaiset kuin Kreikan vaalivoittajalla.

Tuohon Surin artikkeliin viitaten Iglesias sanoo, että on häpeä, ettá nuoret ja koulutetut joutuvat lähtemään ulkomaille vain siksi ettá kotona ei ole työtä. Nuoret jäisivät kotiin vaikka palkat eivät huippukorkeita olisikaan, ainoa syy lähteä on työn puute. Pablo Iglesiaksen mukaan Espanjan on satsattava uuteen teknologiaan ja tutkimukseen, luotava uutta hyvinvointia ja kasvettava. Ja siihen tarvitaan uusia nuoria ihmisiä, koska Espanjassakin váki vanhenee ja lapsia syntyy liian vähän. Podemos toivottaa jopa kaikki maahanmuuttajat tervetulleiksi Espanjaa rakentamaan. Ja támähän poikkeaa taas kovasti suomalaisesta politiikasta, jossa toivotaan kaikkien ei-suomalaisten láhtevän kipinkapin kotimaahansa tai vaikkapa horman tuuttiin. YKsi keskeisimmistä vaaliteemoistahan oli Suomi suomalaisille ja mummut duuniin. Ja toinen teema oli sosiaaliturvan leikkaaminen. Kukaan ei sanonut sanaakaan uusista innovaatioista!!! Vaikka eihän suomessa voi ollakaan innovaatioita, lait ja kiellot ja mäáräykset ja rajoitukset estávát  tehokkaasti kaiken uuden luomisen ja synnyttämisen. Joten onnea vaan suomelle ja suomalaisille. Edes persut ja herra hakkarainen eivät meitá voi pelastaa..