Vastaa aiheeseen: Alkoholin vaikutuksenalaisena ajaminen

Uusimmat Keskustelu Espanja.org Hiekkalaatikko Alkoholin vaikutuksenalaisena ajaminen Vastaa aiheeseen: Alkoholin vaikutuksenalaisena ajaminen

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
arnold malaga Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846

Jooo… ei ihan pidä paikansa noiden sakkojen suhteen. Viime vuonna tuli voimaan seuraavaa:

”La multa de 500 euros para el consumo de alcohol, aunque sube a 1.000 euros si la tasa duplica el máximo permitido (0,25 miligramos por litro de aire espirado, y 0,15 para conductores noveles y profesionales) o en caso de reincidencia en un año.”

Eli 500 euroa sakkoa, jos 0,25 milligrammaa hengitysilmassa ylittyy, ja uusilla autoilijoilla ja ammattikuljettajilla tuo raja on 0,15 mg. Jos arvot tuplaantuvat, niin tuplaantuu myös sakko 1000 euroon. Sama tuplaus tulee myös, jos vuoden aikana ylittää toistamiseen tuon alarajan.

Tosin jos kyseessä on ulkomaan elävä, niin sakkotuplaus voi tulla pienemmästäkin kuin täydestä milligrammojen tuplauksesta. Voithan sitten valittaa ja jäädä Espanjaan riitelemään asiasta. 🙂

Hengitysilman milligrammat saat promilleiksi kertomalla ne luvulla 2,28.

Kortti menee tavallisesti kuivumaan vasta tuosta tuplauksesta. Ja jos ylittyy siitäkin, tai vaikkapa kaksi kertaa vuodessa nuo tuplalukemat, niin sitten aletaan katselemaan jo muitakin rangaistuksia.

Mutta hei, vaikka ”viinimaassa” ollaankin, niin syytä silti olla tarkkana. ’90-luvulla tuo alaraja oli Espanjassa 0,8 promillea ja törkeän rajakin jossain parin promillen kieppeillä, mutta onneksi ovat tässä asiassa tulleet hieman järkiinsä.