Vastaa aiheeseen: Espanjan paremmuus

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Espanjan paremmuus Vastaa aiheeseen: Espanjan paremmuus

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

No just joo. Minä ehdotan, että ruvetaan käyttään täällä suomalaisella orkkipalstalla ihan suomalaista nimeä lamenkko. Tuossa espanjoolien sanassa kun on suomen kauniiseen kieleen sopimattomia konsonantteja ähvä ja see.  Tuommosia ulkomaalaisia kirjaimia on viisasta välttää kun niistä tulee vain epäselvyyksiä kun eivät istu meidän omaan kieleen.

Ja tuo lamenkko,  niin sitäkin voisi välttää. Sehän on mustilaisten tanssi. Semmosta älytöntä huutamista ja hakkaamista ja hyppimistä ja válillá mulkaistaan yleisöá pahasti. Kuka sitá semmosta kehtaa katella ja kuunnella, ainakaan selvin páin. Ja sitápaitsi sitä aitoa lamenkkoa, jota tuolla kulmakuppiloissa öiseen aikaan kuulee, niin ei sitá etes esitetä selvinpáin. Kyllä siiná on toinenkin kippo viiniä mennyt ennen kuin lamenkkotaiteilijat suuriin suorituksiinsa taipuvat.

Minusta aikamoinen suoritus espanjooleilta on se, että tämä huutotanssi lamenkko on ujutettu UNESCOn aineettoman kulttuuriperinnön listalle. Ja sillá tavalla turistihoukutukseksi. Miksi me suomalaiset ei haeta humppaa ja polokkaa ja jenkkaa UNESCOn listalle? Ihan samalla tavalla humalapäissään sitäkin esitetäán tanssilavoilla suomessa kesállá. Ja monesti siihen liittyy toinen suomalainen erikoisuus nimittäin puukkohippaset, jota taas voisi verrata härkätaisteluun sillä erotuksella, että espanjoolit tökkii lehmiä ja me suomalaiset toisiamme.  Kaikki tuo suomalainen kulttuuri ansaitsisi myös tulla maailman perintökohteeksi. Eiköhän laiteta lista pystyyn, sillá tavalla se lamenkokin on sinne Unescoon päátynyt.

 

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 5 kuukautta sitten vanhatyttö.