Vastaa aiheeseen: espanjankielen tarpeettomuus

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat espanjankielen tarpeettomuus Vastaa aiheeseen: espanjankielen tarpeettomuus

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Turhan korkea  on nyt kielikynnys edellisessä artikkelissa. Suomi on maailmankieli ja muuta ei täällä tarvita. Täällä sanalla ja   sijainnilla tarkoitan tietenkin Fuenkirolaa. Joka ei virallisesti ole , mutta käytännössä kyllä, Espanjan huomattavin ja tärkein kaupunki.

Suomi on melkein pääkieli kaduilla ja kaupoissa, sillä mennään ja pärjätään kaikilla elämän alueilla. Turha on miettiä tuliko se väkisin koulussa väännetty englanti opittua niin hyvin , että kehtaisi sitä käyttää, ei sitä täällä tarvitse. Pakkoruotsiahan osaa JOKAINEN  Suomessa koulua käynyt ja vieläpä erittäin hyvin, tietysti ,  koska se on toinen kotikieli ja yleisessä ja jokapäiväisessä käytössä kautta suomenmaan, mutta eihän silläkään täällä mitään tee.  Ja kehitysmaakieli  espanjan voi unohtaa ihan kättelyssä. Voihan sitä sanan -pari opetella. Ihan kohteliaisuudesta , tai oikeammin hyvästä tahdosta näitä kaikenmaailman alkuasukkaita kohtaan.  Niitä aina välillä näkee jaloissa pyörimässä. Tekevät varmaan jotain paskaduuneja.

Ja jos kumminkaan , mikä on kyllä hyvinkin epätodennäköistä, ei yhteistä kieltä löydy,  niin se ei petä koskaan kun sanoo oikein kuuluvalla äänellä  ÖÖ,  ÖÖ  ja osoittaa sormella sitä asiaa mitä haluaa.