Vastaa aiheeseen: ravintolan perustaminen

Uusimmat Keskustelu Opiskelu, työnteko ja yrittäminen Yrittäjänurkka ravintolan perustaminen Vastaa aiheeseen: ravintolan perustaminen

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846

Don Bavarontti escribió: ”…sieltä vuan tavvoomaan kotjkielellä ja onnea yritykseen”

Nohh, juu… Rodiman ’tutkimus’ (tjsp) on tehty vähintään kuusi vuotta sitten, joten monelta osin se ei enää ole kurantti, paitsi että ”Uuden yrityksen perustaminen Espanjaan ei ole yksinkertainen prosessi. Siihen vaaditaan paljon hermoja ja riittävästi aikaa hankalan byrokratian takia” pitää yhäkin kutinsa, ja on tänään ajankohtaisempi kuin koskaan aiemmin.

Espanja haluaa myös karsia kovalla kädellä joukosta pois mahdollisimman monta maahan muuttanutta välistävetäjää, joista viime vuosina on tullut verottajalle silkka maanvaiva. Myös useita sellaisia halutaan karsia, jotka eivät työllistä ainuttakaan espanjalaista ja kantavat vielä mahdolliset voitotkin kotimaihinsa.

Lähtökohtaisesti kannattaa siis vähintäänkin ottaa espanjalainen kokki tai jotain vastaavaa, jos nyt juurikin ravintolaa havittelee. Sinne juottolaankin ehdottomasti espanjalainen siivooja tai tiskari tai molemmat.

Soile escribió: ”Tuoreita smoothieita, luomuruokaa, salaatteja, herkullisia pizzoja, makeita herkkuja ja ihania erikoiskasveja olisi ihana saada fugeen. Lempparilounaspaikkani on Small world cafe Marbellassa. Sellainen fugeen!”

Vaan olisiko fungengigoralassa riittävästi asiakaskuntaa tuollaiselle? Marben SWC toki sekin sijaitsee kaukana varsinaisista ravintolakeskittymistä, mutta siinä nurkan takanahan on muun muassa ’Amerikkalainen Lukio’, sekä toisella puolella Espanjan ykkössijalle rankattu, ymmärtääkseni sveitsiläinen, ’Hotellinjohdon Korkeakoulu’. Liekö SWC:lla peräti jotain omistajayhteyksiä jälkimmäiseen, en tiedä.

Enrique escribió: ”Ravintolan perustaminen taitaa kuitenkin olla ihan oma taiteenlajinsa ja riippuu niin asiakkaista.”

Siinähän se perustotuus pähkinänkuoressa. Ryhtyipä mihin tahansa liiketoimintaan, on syytä ottaa perusteellisesti selville, olisiko sille minkä(än)laista kysyntää. Muutaman tuttavan haastattelu ei siihen riitä. Toki voi ottaa riskinkin upouuden liikeidean kanssa, okei, mutta purkkaa ei kannata keksiä uudelleen. 🙂