Vastaa aiheeseen: Ei-residentin auton vienti Suomeen

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Hintatasot Ei-residentin auton vienti Suomeen Vastaa aiheeseen: Ei-residentin auton vienti Suomeen

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Kilometrit on helppo tarkastaa. Kun sä nyt olet ostamassa jo sen verran vanhempaa tapausta joka on käynyt Itv:ssä , niin pyydä katsastuspaperit nähtäväksi. Siellä ne gilsat on. Joka käynniltä.Trafikosta saa myös muutamalla eurolla samat tiedot jos kauppias ei voi tai kehtaa niitä esittää.  Netistä löytyy usempiakin eri palveluja,  joista , maksamalla muutaman euron , saa kaikki auton tiedot. Kilometrit , maksamattomat sakot , verot, edelliset omistajat, mahdolliset isommat mällit ja niin edelleen.

Joka tapauksessa jos auton meinaa viedä Suomeen täytyy tehdä Traficon kanssa ns. baja , eli täkäläinen käytöstä poisto. Muuten kosla on ostajan nimissä hamaan ikuisuuteen ja verot ja maksut juoksee ja tulee eteen jos aikoo tehdä  jotain virallista myöhemmin Espanjassa. Ja periaatteessa sakot ainakin seuraa autoa nykyään koko Eurooppaan, mahdollisesti rästimaksutkin.

Ja tämäkin prosessi on ihan varmasti selitetty täällä aikaisemmin jonkun toimesta . A:sta -Ö:hön. Varmasti.

Noita compra-ventaliikkeitähän on tässä Malagan nurkilla varovaisesti arvioiden muutama sata. Isojakin . Jotka kyllä osaavat hoitaa kaiken paperityön. Ja yleensähän nämä toisen käden autot myydään rekistöröityinä. Matriculacion incluido.

Kannattaa ottaa sekin hinnassa huomioon. Täällä vähänkin  kalliimmasta autosta on omistajanvaihtovero helposti muutaman satasen. Siihen paikallinen kunnan vuotuinen käyttömaksu päälle. ? +  – satasen. Ilman sitä ei omistaja vaihdu. Eli se pitää olla maksettu.  Ja tavallinen gestoria veloittaa normaalista omistajanvaihdoksesta muutaman kympin, kuitenkin alle satasen.