Vastaa aiheeseen: Espanjaan muuto ja mahdollinen tontin/pien maatilan osataminen

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Espanjaan muuto ja mahdollinen tontin/pien maatilan osataminen Vastaa aiheeseen: Espanjaan muuto ja mahdollinen tontin/pien maatilan osataminen

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846

sadvevut escribió: ”Kaikki hyödyllinen info olisi tervetullutta!”

Kysymystesi määrästä ja niiden kirjavuudesta päätellen et taida tietää Espanjasta paljoa, jos vähääkään.

Varsinaisesta ”unelmastasi” kirjoitat kovin epätarkasti, joten ei oikein selviä, onko haaveenasi muuttaa Espanjaan yksinäiseksi vuohipaimeneksi, vaiko perustaa hippitaiteilijayhteisö, vai tehdä etätyötä Suomeen, vaiko jotain aivan muuta?

Kyllä Espanjassa maaseudulla elää yhäkin ihmisiä, etupäässä erakoituneita vanhuksia tosin, jotka asuvat kaiken infrastruktuurin ulkopuolella, keittävät kahvinsa lähes avotulella ja kantavat vetensä kaivosta, mutta sijainti on tavallisesti sellainen, että nykyihmisenä saa olla melkoinen ’buddha’, jos samaan suoritukseen aikoo päästä. Ja ympärivuotiset kaivot, noin muuten, eivät sijaitse kovinkaan usein Costalla, vaan kylmemmillä ylängöillä.

Työtä sinulle tuskinkaan on tarjolla. Mutta jos pätäkkää on riittävästi, niin taatusti löytyy useampiakin irtonaisia suomalaisia, jotka mielellään osallistuvat rahojesi kuluttamiseen, ja pikavauhtia, joten älä vain hemmetissä mene luottamaan kehenkään ventovieraaseen, sattumantuttuun suomalaiseen. Siitä on Costalla jo liian monta onnettoman lopun saanutta tarinaa.

Siksipä suosittelenkin, että lähtökohtaisesti ottaisit yhteyttä johonkin suomenkieltä taitavaan, mutta Espanjassa sijaitsevaan asiointitoimistoon. Niitä löytyy ennen kaikkea ”Fugesta”, eli Fuengirola’sta, jossa valtaosa espanjansuomalaisista majailee.

Eli homma pähkinänkuoressa: Hotelli Fugesta ja heti ensimmäisenä arkena marssit asiointitoimistoon. Se ei toki ole aivan ilmaista, mutta jos satasella voi suojella kymppitonnin, tai muutamalla satasella satatonnia, niin kannattaa kyllä poikkeilla.

P.S. Jos olet pee-aa, niin kannattaa kiertää Espanja kaukaa. Paha paikka rahattomalle, espanjalaisellekin.