Vastaa aiheeseen: Galgojen kohtelusta

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit Galgojen kohtelusta Vastaa aiheeseen: Galgojen kohtelusta

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846

Hmmm…?

Kyseessä on sen verran vakava asia, että sen kanssa tunteileminen tuskinkaan vie sitä oikeaan suuntaan. Ja mitä tulee Torren homppelipoikiin ja -äijiinkin, niin taatusti 90% heistä on eläinrääkkäystä vastaan.

Jokainen, joka hiukankaan tuntee Espanjaa pintaa syvemmältä tietää kyllä, että Espanjassa on eläinsuojelulait (Leyes de Protección y Control de Animales) joita jatkuvasti pyritään enenevissä määrin yhdenmukaistamaan eri autonomioiden kesken. Viime vuosiin saakka on jokaisella automialla ollut omansa (17 erilaista laintulkintaa), mutta nyt on jonkinlaista yhtenäistä linjaa jo nähtävissä.

Tosin rangaistusten yhdenmukaistamisessa on vielä tehtävää, ennen kuin valtakunnallisella tasolla päästään edes  Katalonian sakkorajalle (max. 20’000 euroa), puhumattakaan Aragoniasta, jossa eläinrääkkäyksestä voidaan raskaimmillaan langettaa 150’000 euron sakkorangaistus.

Eli siis ongelma ei ole siinä, etteikö lakia olisi olemassa, vaan siinä, että jotkut tietyt ihmisryhmät eivät halua sitä noudattaa. En ainakaan minä keksi suoralta kädeltä ainoatakaan keinoa, jolla saisin äärimmäisen taikauskoisen ja lähes lukutaidottoman mustalaisen tottelemaan lakia tuossa(-kaan) asiassa.

Kuten ’sinnittelijän’ antamassa linkissäkin todetaan, on galgojen kiduttamisen pääasiallisena syynä harhausko siitä, että kyseinen ”maltrato” lisää seuraavan metsästyskauden riistaonnea. Sano sitten señor Perez’ille, että näin ei ole. Kumpaakohan uskoo, meitä vaiko ”viisasta perimätietoa”? Espanjassa elää arviolta 650’000 – 800’000 mustalaista, joten kertomista on melkoisen monelle korvalle. On sanomattakin selvää, että kun vertailee lukuja (mustalaisten määrä vs. 60’000 galgoa), eivät kaikki mustalaiset todellakaan harjoita galgoilla metsästämistä. Jokaisella metsästäjällä, tai metsästävällä perheellä, on vähintäänkin 2-3 koiraa.

Näin ollen, jos saisin antaa käytännön neuvoja tuon kidustuskuoleman karsimiseksi, – ei siis edes koko galgoilla metsästämisen lopettamiseksi kuin veitsellä leikaten – niin  ehdottaisin, että mustalaisiin yhteydessä olevat ihmispiirit tekisivät valistustyötä mustalaisten keskuudessa noin yleensäkin, ja heidän gitano-oppilaansa puolestaan ottaisivat asiakseen kertoa noille galgoja käyttäville heimoveljilleen, että koiran tappaminen kiduttamalla, tai koiran tappaminen yleensäkään, ei tuo lisää metsästysonnea.

Vaan voi surkeus sentään, kun nuo metsästystä harrastamattomat mustalaiset ovat aivan yhtä taikauskoisia kuin galgo-metsästäjätkin, niin edessä on pedagoginen itsemurha ja umpikuja.

Rasismiherkille tiedoksi: En vastusta mustalaisia. Vastustan pimeää taikauskoa ja tietämättömyyttä elämänasioiden todellisesta tilasta. Vain koulutus ja sivistys voivat avata tietämättömien silmät. Mutta sitähän juuri fundamentalististen ajatussuuntien ylipapit pelkäävätkin. Vastustavat ja verisesti vihaavat.