Vastaa aiheeseen: Vertailussa espanjalaisten ja suomal. avuliaisuus

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Vertailussa espanjalaisten ja suomal. avuliaisuus Vastaa aiheeseen: Vertailussa espanjalaisten ja suomal. avuliaisuus

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Sophiella näyttää olevan hyvin suomalainen, opittu ja opetettu asenne Romanian mustalaisiin, ja varmaan Suomen omiinkin.  Valitettavasti vaan mustalaiset eivät ole avun tarpeessa, vaikka meille sellaista asennetta tyrkytetäänkin. He elävät ihan omassa kulttuurissaan ja ihan omien sääntöjensä mukaan ja se, mikä meistä näyttää kurjuudelta, on heidän omasta mielestään ihan normaali olotila. Eivät he sitä halua muuttaa ja alistua payojen kanssa asumaan.  Käyhän Sophie tutustumassa ihan paikan päällä.

Espanjassa näitä kurjissa oloissa, chaboloissa, asuvia on asutettu normaaleihin kerrostaloihin ja monesti he ovat ihan itse menneet omasta aloitteestaan asumaan tyhjiin taloihin. Parempiin oloihin niin sanotusti. Ja jonkin ajan kuluttua on huomattu, että asunnoista ovat kadonneet kaikki vähänkin metallia sisältäneet esineet ja vessan pytyt, lavuaarit jne. Kaikki on kerätty talteen chatarrana ja myyty eteenpäin. Ja mustalaisperhe on muuttanut entisille asuinsijoilleen chabolaan ja elää siellä onnellisena omiensa joukossa elämänsä loppuun asti vapaudessa, veljeydessä ja tasa-arvossa.

Kerjäläisnaiset ovat kerjäläisiä ihan heimon sääntöjen mukaisesti ja vapaasta tahdostaan. Sikäli kuin mustalaisnaisilla sellaista on, se on suhteellista. Minun linkissä on hyvät kuvatekstit, jotka selittávät asiaa oikein hyvin. Ja huorat taas on ihan eri juttu. Nuo kerjäläisnaiset eivät taitaisi siihen ammattiin kelvata ollenkaan, kukapa heitä ostaa haluaisi edes kilon paloina. Puuttuu resurssit.

Espanjassa paljastui, tai oikeastaan pidätettiin vanhan tiedon perusteella ihan äskettäin oikein iso proxeneta lempinimeltään  Sianpää,  Cabeza del Cerdo. Hän toi jostakin, ehkä Romanista ja ehkä jostain muualtakin nuoria naisia bordelleihin ja namä naiset olivat ilmeisesti vastoin tahtoaan siinä työssä. Mutta taaskaan ei pidä yleistää, kyllä suuri osa myy itseään ihan omasta halustaan. Miksikä ei, kiva työ, ihmisläheinen ja hyvä palkka. Totta on myös se, että vanhemmat myyvät tyttärensä sopivaa korvausta vastaan ehkä yhdeksi yöksi tai pitemmäksikin aikaa, mutta se ole vain mustalaisten asia vaan sitä tapahtuu kaikkialla.  Ja itse asiassa tuollainen kaupanteko taitaa mustalaisilla olla hyvin harvinaista, koska tytön pitäisi mennä miehelään neitseenä. Neitsyys oikein tutkitaan kokeella jonka nimi on prueba del pañuelo.  Jos ette tiedä niin katsokaapa netistä, kyllä google kertoo. 🙂

Varmaankin jossakin vaiheessa rajat meneekin kiinni joiltakin ihmisryhmiltä. Ja yritettinhän mustalaisongelmaa jo 1930- ja 1940-luvuillakin ratkaista, mutta se jäi kesken. Jotenkin näyttää siltä, että ehäá tulevaisuudessa ratkaisua yritetään uudelleen kenties paremmalla menestyksellä. Saa nähdä…?

 

 

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 10 kuukautta sitten vanhatyttö.