Vastaa aiheeseen: Vertailussa espanjalaisten ja suomal. avuliaisuus

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Vertailussa espanjalaisten ja suomal. avuliaisuus Vastaa aiheeseen: Vertailussa espanjalaisten ja suomal. avuliaisuus

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846

Tapakulttuurien synty ja periytyminen on sosiaalipsykologisestikin katsottuna sangen mielenkiintoinen aihealue, koskapa se kattaa ihmisolentoa lähestyttäessä ja tarkkailtaessa useampia sektoreita kuin ehkä ensi alkuun huomataankaan. Nyt 2000-luvulla on uskallettu tuoda mukaan jopa mahdolliset evoluutionkin vaikutukset.

Jo yksinomaan se, että jokin toimintamalli, joka saattaa jossain yhteisössä, laajassakin sellaisessa olla itsestäänselvää arkipäivän käytöstä, voi toisessa yhteisössä olla puolestaan sangen tiukkakin tabu. Kyllähän ”britti kuin britti” lähtee kanssasi vaikka aamuun asti jatkuvalle pubikiertueelle, mutta koetapas saada samainen britti kanssasi saunaan, ja etenkin selvin päin, vaikka sitten oluttakin olisi tiedossa.

Sofie. Vauvahan on mitä käyttökelpoisin aasinsilta päästä tutustumaan naapureihin, viimeinkin. Vaikka siinä se vauva onkin se juhlakalu, niin kyllä kaikki muukin sosialiseeraaminen on aivan yhtä tärkeää.

Ja että estyi sitten tulemasta se ainoakin suomalaistuttavaperhe? Mitä mitä mitä? Sinulla (teillä?) siis on espanjalaisia, arabialaisia, latinalaisamerikkalaisia ja muita kaikenkirjavia tuttavaperheitä aivan pilvin pimein, mutta vain yksi vaivainen suomalaistuttavaperhe, ja sekin hieman ynseä? Olisikohan siinä nyt vikaa hieman niin sysissä kuin sepissäkin? Ei kai se suomalaisperheisiin tutustuminen ole ainoastaan niiden muiden suomalaisperheiden vastuulla?

🙂