Vastaa aiheeseen: vuokra-asuntoa fuengirolasta etsimässä

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit vuokra-asuntoa fuengirolasta etsimässä Vastaa aiheeseen: vuokra-asuntoa fuengirolasta etsimässä

LINKKI

pertti
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.12.2010
Kirjoituksia: 18
Vastauksia: 63

Yksi tuttu halusi vinkkejä asunnon vuokraamiseen Espanjassa, niin tällaisen vastauksen annoin.

Huom! Nämä vinkit on kirjoitettu omista kokemuksista ja varmasti toisilla on parempia vinkkejä 😉

Asunnon vuokraus Espanjassa.

Nyt on vuokralaisen markkinat, joten voi löytää mukavan vuokra-asunnon edullisesti. Jos haluaa pitkäaikaisen vuokrasopimuksen, niin sen täytyy olla vähintään 12kk tai toistaiseksi voimassa, jolloin vuokrasopimus on voimassa vähintään 5 vuotta, jos vuokralainen ei sitä irtisano. Alle 12kk vuokrasopimuksen voi vuokranantaja purkaa milloin tahansa.

Melkein kaikki vuokra-asunnot on kalustettuja, omistajan vanhoilla kalusteilla, mutta voi yrittää sopia, että vuokranantaja tyhjentää asunnon, jolloin sen voi itse sisustaa mielensä mukaan. Samalla kannattaa myös sopia, että itse voi maalata ja rempata kämppää.

Vuokratessa asuntoa täytyy myös tarkkaan selvittää, että mitä vuokrahinta pitää sisällään? Sisältyykö vuokrahintaan yhtiövastike, sähkö ja vesi? Tärkeätä on myös tietää se, että sähkösopimuksen voi siirtää omiin nimiin, jolloin varmasti maksaa vain oman asuntonsa sähkö oikean kulutuksen mukaan, eikä vuokranantaja ole lisännyt siihen mitään ylimääräistä. Sähkö on kallista Espanjassa.

Täysin kalustamattomia asuntoja on vähän, mutta esim. uuden juuri valmistuneen asunnon voi saada kalustamattomana vuokrattua.

Jos ajatuksena on pitkävuokrasopimus, niin silloin kannattaa selvittää, että kuka omistaa asunnon ja miksi vuokraa? Jos omistaja alkaa puhumaan alle 12-kuukauden vuokrasopimuksesta, niin asia kannattaa unohtaa, sillä vuokranantaja saattaa suunnitella asunnon vuokraamista vain talviajaksi edulliseen hintaan ja haluaa saada siitä kesällä kohtuuttoman suuren vuokran, joka on tietenkin mahdollista lyhytaikaisessa vuokraamisessa.

Asunnon sijainti on se tärkein, kun vuokraa pitkäksi ajaksi tai ostaa oman asunnon. Eli onko se meri ja näköala miten tärkeä, sillä siihen kyllästyy muutamassa kuukaudessa, vai onko tärkeämpi palvelut ja liikenneyhteydet, joita tarvitsee päivittäin.

Paras tapa etsiä vuokra-asuntoa on se, että ensin katselee aluetta, minne haluasi asumaan ja sen jälkeen etsii siltä alueelta kiinteistövälittäjän, joka vuokraa oman toimistonsa lähellä olevia asuntoja. Siinä on myös se hyvä puoli, että jos tullee ongelmia vuokranantajan kanssa, niin voi olla, että kiinteistövälittäjä voi auttaa niissä asioissa.

Asunnon ilmansuunnalla on iso merkitys, eli pohjoiseen olevat asunnon ovat talven ajan kylmiä, kosteita ja homeisia, kun länteen olevat asunnon ovat lämpimiä, kuivia ja homeista vapaita. Kattohuoneisto, jossa on sisällä kattoikkunat, ovat tuskastuttavan kuumia kesällä, joten kattohuoneistossa täytyy olla tasainen katto sisällä ja vintti sen päällä.

Tässä siis muutamia vinkkejä, jotka tuli näin nopeasti kirjoitettuna mieleeni.