Vastaa aiheeseen: PPP = Perros Potencialmente Peligrosos

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Karvaturrit PPP = Perros Potencialmente Peligrosos Vastaa aiheeseen: PPP = Perros Potencialmente Peligrosos

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846

Döhhh..!? Termi ”lukkiutuvat leuat” käsitetään usein aivan skutsiin, ja siksi sitä pidetään dogi-legendana. Mutta totuus on tarua ihmeellisempää.

Eihän siinä tietenkään ole kyse siitä, että koiran, tai minkään muunkaan eläimen leuat menisivät mekaanisesti lukkoon vaan siitä, että joidenkin koirarotujen purentavoima vain on lyhyiden leukaperien vuoksi niin valtava, että se vastaa pienen alligaattorin purentavoimaa.

Jos sellainen koira itse ei tahdo luovuttaa, eli ei tottele käskyä, niin ulkopuolisen voiman on oltava aivan rautakangen luokkaa, että koira antaa periksi ilman että pää työnnetään vesisaaviin. Siksi puhutaan harhaanjohtavasti ”lukkiutuvista leuoista”. Jotkut koiranomistajat eivät edes tiedä, millainen voimanpesä se heidän hauska hauvansa voi tosipaikan tullen olla.

Mitä tulee eläinlääkärillä käyntiin noiden ronskiotteisempien koirien suhteen, niin se lääkäri toteaa ennemminkin koiranomistajan profiilin, kuin että eläimen varsinaisen vaarallisuuden. Tuskinpa esimerkiksi alias ’Purjo’ on varustettu samalla habituksella kuin vaikkapa jotkut helvetinenkelit tai afrikkalaiset ”koirankouluttajat”. Espanjassa kun monikulttuurin maahantuojat kärähtelevät välillä kukkotappeluistakin, tappelukoirista puhumattakaan.

No, olipa omistaja kuka tahansa, niin toki esimerkiksi talutushihnaa ja jopa kuonokoppaa on käytettävä, jos laki ja asetus niin määräävät.

Asia sinänsä minulle kuulu, kun en voi työni luonteen vuoksi pitää kala-akvaariotakaan, saatikka sitten isompia huollettavia eläimiä, mutta jos ulkoiluttaisin koiraa, niin pitäisin kyllä kameran jatkuvasti laukaisuvalmiina.

Off Topic: Pitkien työrupeamien vuoksi ei minun pitäisi käydä täälläkään painimassa eläkeläisten kanssa, jos en ole levännyt riittävästi.