Vastaa aiheeseen: Vertailussa espanjalaisten ja suomal. avuliaisuus

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Vertailussa espanjalaisten ja suomal. avuliaisuus Vastaa aiheeseen: Vertailussa espanjalaisten ja suomal. avuliaisuus

LINKKI

tammi2015
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 18.01.2015
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 8

Makarios, totta haastat. Onneksi olin täällä. Vanhatyttökin on varmasti osaksi oikeassa. Lienee paljon kiinni sairauden laadusta, kokeeko käynnit hyviksi vai huonoiksi. Uskon myös siihen, että jo pelkkä soittaminen olisi ilostuttanut, ja voihan sanoa, jos tahtoo sairastaa leikkauskipunsa yksin kuten minun tapauksessani.

Tilastojen valossa suomalaisten yksityisyyden kunnioittaminen ja sairastamisen jättäminen kunkin omaksi asiaksi aiheuttaa  yksinäisiä kuolemia huomattavasti enemmän kuin Etelä-Euroopassa.

Espanjalaisten välittäminen näkyy myös siinä, että varsinkin andalusialaiset ovat elinluovuttajien kärkeä. Myös hyväntekeväisyystoiminta kukoistaa, ja vähävaraisetkin auttavat heitö, joilla on vielä vähemmän.

Suomalaiset kenties ovat tottuneet myös siihen, että hyvinvointivaltio tukee ja auttaa. Se voi myös johtaa ehkä tietyn asteiseen välinpitämättömyyteen. Yhteisöllisyys heikkenee.  Lisäksi totutaan helpolle.

Jäin siihen luuloon, että suomalaiset eivät vain vaivaudu. Emme me huolehdi vanhuksistammekaan, ja isovanhemmat hoitavat harvemmin lapsenlapsia. Totta kyllä, rasittavaahan se on, mutta silti niin tehdään.