Vastaa aiheeseen: Vertailussa espanjalaisten ja suomal. avuliaisuus

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Vertailussa espanjalaisten ja suomal. avuliaisuus Vastaa aiheeseen: Vertailussa espanjalaisten ja suomal. avuliaisuus

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Suomalaisten ystävien suhtautuminen on suomalaista hienotunteisuutta. Meidän kulttuuriin ei kuulu toisten asioihin puuttuminen eikä tunkeilu. Ystävät ajattelevat, että koska olet sairas, haluat olla rauhassa. eivät tule häiritsemään.

Toinen kulttuuripiirre on pysytellä omissa asioissa. Jos olet kipeä on se sinun asiasi eikä muille kuulu. Ja jos tarvitset apua, niin suomalaisessa yhteiskunnassa apua antavat viranomaiset ja systeemi, emme me muut suomalaiset. Ei se meille kuulu!

Espanjalaiset on niin kauhean uteliaita, työntävät aina nenänsä joka paikkaan vaikka asia ei heille kuuluisi. Sairas suomalainen varmasti hermostuu ja tulee entistá sairaammaksi jos ovikello soi koko ajan tai puhelin kilisee. On hyvä olla omissa oloissaan.

Yksi suomalainen piirre on anonyymiys; taas meille annettiin uusi tilaisuus anonyymiin apuun; KÄRÄYTÄ KAVERISI VEROVILPPI-nettipalvelu nimettämänä. Tällainen palvelu pitäisi olla myös sairaita kavereita varten; voisimme ilmoittaa nimettömänä osanottomme ja ehkä vihjaista viranomaisillekin avun tarvitsijasta.