Vastaa aiheeseen: muuttaisiko takaisin suomeen , osa II

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma muuttaisiko takaisin suomeen , osa II Vastaa aiheeseen: muuttaisiko takaisin suomeen , osa II

LINKKI

masa10
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.10.2008
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 83

Kuule Santiago. Ei siihen hoivakotiasumiseen ihan 5000 €/kk tarvita, ellei halua aivan luksusta. Eikä enää rakenneta vanhainkoteja eli kunnalliskoteja, joiksi niitä takavuosina kutsuttiin.

Eräs yli 80 kymppinen tuttavani kyseli hoitokotia Suomesta ja sieltä Espanjassa. Hän on asunut yli 20 vuotta suurimman osan vuodesta Aurinkorannikolla. Siksi osasin suositella sinulle Santiago tuota Omenareal hoitokotia. Heillä halvin jatkuvan asumisen paikka maksaa 1500 €/kk ja sisältää kevyimmän hoitotason. Samalla hoitotasolla puolihoito maksaa 1800€/kk ja täysihoito 2000 €/kk. Kalleimmillaan ”raskain”, eli kolmas hoitotaso ja täysihoito maksavat 2500 €/kk. Sitä en tiedä, kuinka huonokuntoisia pitävät. Ilmeisesti päälle tulevat lääkärimaksut ym.? Hoitotasojen sisällöistä en löytänyt selvitystä.

Tuttavani asuu Turussa ja kyselimme sikäläisiä palveluja. Aika varteenotettavalta tuntui asuminen muutaman korttelin päässä Aurajokirannasta Puistokadulla Ruusukorttelissa. Se on lähes tavallinen ikäihmisille tarkoitettu vuokratalo. Kaksion vuokra on noin 550 €/kk. Talossa on oma ravintola, kuntosali, kokoontumis- ja kerhotiloja. Siellä voi ostaa tarpeen mukaan erilaisia hoivapalveluita tai olla ilman niitä. Kotipalvelun kauppakassipalvelu toimittaa kauppaostokset jääkaappiin. Talossa järjestetään monenlaista toimintaa, eli ei siellä tarvitse olla yksin ellei sitten halua. Santiagon kaltaisille keskustelijoille hieno paikka vaikka vetää ”änkyröiden klubia” (kaikella ystävyydellä tuo nimi) Ymmärtääkseni talossa voi asua aika huonokuntoisenakin. Sinne on nyt noin viiden vuoden jono.

Uskon, että vastaavia paikkoja löytyy kaikista isommista paikoista. Googlettakaa joutessanne ruusukortteli.

Edelleen Santiagolle ja muillekin rattoisia ja virikkeellisiä vanhuudenpäiviä – sitten kun niiden aika koittaa.

 

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 10 kuukautta sitten masa10.