Vastaa aiheeseen: muuttaisiko takaisin suomeen , osa II

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma muuttaisiko takaisin suomeen , osa II Vastaa aiheeseen: muuttaisiko takaisin suomeen , osa II

LINKKI

kojo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 09.01.2008
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 1445

Muistuttaa saksalaisten tapaa siirtää vanhuksia Puolan puolelle hoitokoteihin, jossa kuukausimaksu on paljon alempi kuin Saksassa. Lieventävänä asianhaarana on se, että pitkälle Puolan rajan takana puhutaan saksan kieltä.
Raha puhuu -ajattelu on siis laajempaa kuin luulisi.

Itse olemme tehneet pitkän tähtäimen suunnitelman palkata jossakin vaiheessa espanjalainen kotirouva ensiksi puolipäiväapulaiseksi. He ovat tunnollisia siivoamaan, pyykkäämään, silittämään,laittamaan ohjeiden mukaan ruokaa ja kuljettamaan isäntäväkeä tarpeen tullen terveyskeskukseen. Osaavat pitää puolensa jonossakin.
Kun tekee laillisen työsopimuksen, vakuutuksen ja maksaa sosiaalimaksut ajallaan, ennestään tuttu naapurin rouva voi hyvinkin pitää huolta siitä ettei menetä työpaikkaansa.

Suunnitelmaa voisi hyvinkin pitää meikäläisen ja rouvan omatoimisena kotouttamisohjelmana, johon ei haeta sen paremmin kaupungin tukea kuin EU-avustuksiakaan.