Vastaa aiheeseen: muuttaisiko takaisin suomeen , osa II

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma muuttaisiko takaisin suomeen , osa II Vastaa aiheeseen: muuttaisiko takaisin suomeen , osa II

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Mulle vähän vieras elementti tämä kiinteistövero. Stadissahan se on ollut ympättynä vastikkeeseen ja sen verran on tiedossa ollut , että suunnilleen joka vuosi sitä on veivattu ylöspäin. Näissä maalaiskiinteistöissä joita on myynnissä ja joiden myynti-ilmoituksissa se on mainittu ja joihin köyhän eläkeläisen mielenkiinto ylettyy, se on ollut + – 100 / v. Eli ihan yhdentekevä ja mitätön summa.

Paljon mielenkiintoisemmaksi koen ajat joita elämme. Sen suhteen mitä tapahtuu Kreikassa, Suomessa, Espanjassa ja joka puolella maailmaa. Vaaleja tulossa ja ehkä perustavaa laatua olevia muutoksia euroon, hallituksiin ja sitä kautta siihen mitä tapahtuu köyhän ja miksei rikkaankin eläkeläisen rahoille ja eläkkeille. Siis osto-ja maksukyvylle.

Suomessa ei sinänsä tapahtune mitään kovin dramaattista omasta takaa , muuta kuin ehkä maalaisliiton valtaan tulo. Mikäänhän ei politiikassa kuitenkaan tule muuttumaan, sama vanha meno jatkuu. Mutta Kreikan mahdollinen ero eurosta vaikuttaisi välillisesti Suomeenkin. Mahdollisesti niin että ero eurosta tulisi Suomellekin. Ja sitten saisi sanoa hyvästit säästöilleen. Ensimmäinen operaatio olisi muutaman kymmenen prosentin devalvaatio ja sinne häviäisi eurosäästöjen ostovoima.

Ja kun tässä ajatuksen voimin suunnitellaan uutta eurooppaa ei sovi unohtaa Espanjaakaan. Kun ja jos Podemos  päätyy valtaan kevään vaaleissa alkaa Espanjassa muutos joka pahimmillaan johtaa siihen rappioon missä tällä hetkellä elää Venezuela ja Kuuba. Ja sittenhän se olisi maitojunan paikka , niin katkeralta kuin se tuntuisikin.

Eli hyvähän se on olla varuillaan ja pysyä ajan tasalla vaikka ei oikeastaan olisi omasta tahdostaan täältä minnekään lähtemässäkään.