Vastaa aiheeseen: muuttaisiko takaisin suomeen , osa II

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma muuttaisiko takaisin suomeen , osa II Vastaa aiheeseen: muuttaisiko takaisin suomeen , osa II

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Luin kojon kirjoituksen, peräti kahteen kertaan. Oikka kertoi siellä olevan kysymyksen. Olenko tullut lukihärjöiseksikin ? Kysymystä en löytänyt.

Sen sijaan löysin kehoituksen löytää yksikin hyvä puoli Suomesta.  Nyt toivuttuani päivällä näkemästäni  tai oikeammin todistamastani suomalaisen miehen totaalisesta nöyryyttämisestä, olen hyvällä tuulella ja  kerron kaksi Suomen hyvää puolta.  Yksi.    Sieltä pääsee pois jos haluaa ja on varaa. Myös talvella. Suomella on jäänmurtajalaivasto joka pitää reitit auki Ruotsiin kaikkein  kauheimpanakin jäätälvena.  Toiseksi syyksi kertoisin rukiisen hapanleivän. Mutta se ei käy, koska leipurit ovat antaneet periksi pehmo-osastolle ja leipovat nykyään pelkästään melkein suolatonta leipää.

Mutta onhan se toinenkin hyvä puoli annettava kun tuli luvattua.  Tsadaa, ja se on.   Tuurin kyläkauppa. Siellä on hauska käydä. Siellä saa hauskan läpileikkauksen oikeasta Suomesta. Siellä on meno erilaista kuin kehä kolmosen degeneroituneella sisäpuolella. Vesalla on siellä  iso ilmainen parkkipaikka. Halpa kansanruokala missä saa mahan täyteen ihan kelpo ruokaa seisovasta pöydästä. Ja vielä kahvit päälle. Ja hyllyt täynnä halpaa tavaraa , joka puolelta maailmaa. Ihan Kiinastakin asti.  Tässä jos missä voisi olla tosisuomalaisuuden ydin  ja totuus siitä missä mennään.

Löytyisihän sieltä Suomesta muutakin kivaa , isommin hakemattakaan.  Mutta parempi lopettaa tähän tai tulee eteen se muutto ja ehkä  kesäpaikan osto jostainpäin Suomea.  Kohta voisi olla hetki sininen ostaa jos ostaa aikoo. Lehdet kertovat hintojen laskeneen ja laskevan lisää, ehkä ihan romahtavankin ja kohta olevan ostajan markkinat.