Vastaa aiheeseen: Lukijat pöyristyivät lasten luistinratakiellosta: ”Tämä maa alkaa olla ihan sair

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Lukijat pöyristyivät lasten luistinratakiellosta: ”Tämä maa alkaa olla ihan sair Vastaa aiheeseen: Lukijat pöyristyivät lasten luistinratakiellosta: ”Tämä maa alkaa olla ihan sair

LINKKI

kojo
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 09.01.2008
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 1445

Tietty olet oikeassa siinä, että mitä korkeammalle hierarkiassa mennään, sitä suurempi eroraha on tiedossa, jos sukset menevät ristiin tai kvartaalin tavoitteista jäädään jälkeen.
Koska olen ns. työurani tehnyt yksityispuolella, olen nähnyt toimitusjohtajan jos toisenkin lähtevän lyhyiden yt-neuvottelujen jälkeen eli puolen tunnin varoitusajalla. Sihteeri on siivonnut pöydän.

Tietääkseni ikuiset virkasuhteetkin ovat loppumassa sitä mukaa kun suuret ikäluokat eläköityvät ja uusia työsuhteita solmitaan. Ainakin terveydenhoitopuolella ihmiset valittavat joka mediassa, että myös työmäärätavoitteet on nostettu liian korkealle. Ja politiikassa esim. kansanedustajapaikat ovat katkolla joka neljäs vuosi ilman yt-neuvotteluja.

Enemmän maailman kehitys tekee minusta skeptikon kuin uskontoa, isänmaata ja esivaltaa kunnioittavan yksilön. Ei vertailu niiden suhteen ainakaan plussan puolelle mennyt sen jälkeen, kun muutimme Espanjaan. Kirkko kahmii rahaa, papit kähmivät kuoropoikia, maata johtavat taulapäät ja esivaltaa ottaa pöydän alla korruptiorahoja. Suomessa nuo seikat eivät ole niin ilmiselviä.