Vastaa aiheeseen: suomipuoti lentokentälle

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki suomipuoti lentokentälle Vastaa aiheeseen: suomipuoti lentokentälle

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Ei me suomalaiset poiketa muista kansallisuuksista millään tavalla tämän ruoka-asian suhteen. Ollaan oikeastaan aika vaatimattomia ja suurin osa on ihan tyytyväinen Mercadonan valikoimaan. Verrataanpa vaikkapa britteihin, joilla on hieno kauppaketju, ICELAND, josta saa jopa brittimaitoa. Ihan ehtaa. Ja brittien ruokaa on Supersolissakin, maitoa ja voitakin. Jostain syystá ei Valion voita, mutta se varmaan johtuu siitä, että meille kelpaa Mercadonan voi.

Ruotsalaisilla ja muilla pohjoismaisilla on oma kauppa Fuengirolassa, CasaNordica muistaakseni. Ja sieltä saa hyvää falua ja hapansilakkaa ja muuta herkullista ruotsiruokaa. Ja saahan sitä Ikean puodistakin, lohta ja lihapullia ja ihania kanelipullia.

Venäläisillä on monta kauppaa ja niissä on hyvä valikoima venäläisiä herkkuja, joihin sorrun, sen tunnustan. Ja entäs kiinalaiset sitten, kuinkahan monta kauppaa ja kuppilaa heillá onkaan táynná kiinatavaraa.

Ja kun espanjalaiset matkustavat ulkomaille, on matkalaukussa aina hamonia ja soritsoa ja mortsillaa. Ja jos he jostain syystá kirvelevin sydämin joutuvat viipymään pitemmän aikaa pois kotinurkilta, láhettávät perheenjäsenet spanskiruokaa ja joskus jopa käyvät vierailulla emigrantin luona ja matkalaukuissa on tietenkin hyvää kotiruokaa koti-ikävää lieventämässä.

Joten eláköön Jalostajan hernekeitto ja Saarioisen kanannahkapullat. Ne ovat osa meitä!!