Vastaa aiheeseen: Lukijat pöyristyivät lasten luistinratakiellosta: ”Tämä maa alkaa olla ihan sair

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Lukijat pöyristyivät lasten luistinratakiellosta: ”Tämä maa alkaa olla ihan sair Vastaa aiheeseen: Lukijat pöyristyivät lasten luistinratakiellosta: ”Tämä maa alkaa olla ihan sair

LINKKI

pentti52
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 16
Vastauksia: 397

On se vaan tosiasia, että virkamiehen vastuu on erilainen kuin yksityisellä sektorilla toimivan yrittäjän. Ja kuten Blues sanoi, on muitakin virkoja, joissa joudutaan tekemään isoja ratkaisuja. Tietysti näin on. Mutta sellainen virka ja tehtävä, joka koskettaa ja vaikuttaa suoraan yleisön käyttäytymiseen on alttiimpi julkiselle kritiikille kuin sellainen tehtävä tai toimi, jonka vaikutukset eivät heti tunnu ja vaikuta kansalaisten elämään tai toimintaan. Esimerkiksi valtiovarainministeriön virkamiehen päätöksellä valtiolle otettu 5 miljardin laina 5 % korolla 10 vuodeksi on kova ratkaisu, mutta sen vaikutus valtion ja kansalaisten talouteen ei näy eikä tunnu kansalaiselle missään verrattuna lainaan jonka virkamies olisi kenties saanut 4 %:n korolla. Kuitenkin valtion (kansalaisten) menetykset ovat hmm… 500 miljoonaa 10 vuodessa. Kova juttu sekin, kun tarkemmin ajattelee. – Edellä kuvattuja ratkaisuja virkamiehet muuten joutuvat tekemään, jopa viikoittain. Lainan muissa ehdoissa kuten esim. valuutassa saattaa olla eroja, jotka kompensoivat kovempaa korkoa ja siten antavat perusteen kalliimman lainan valinnalle.

Sen sijaan opettajan oppilaalle antama hyvää tarkoittava kurinpito tai hyvin perustellusta syystä tehty lasten huostaanottopäätös, joka koskee yhtä risaa perhettä, voi saada lähes järjettömät mittasuhteet mediassa ja virkamiehen toiminta tutkitaan pohjamutia myöten. Asioiden painotukset ovat kovasti muuttuneet sitten julkisen median kehittymisen jälkeen.

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 11 kuukautta sitten pentti52.