Vastaa aiheeseen: Vanhan auton tuonti Espanjaan pysyvästi?

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä Vanhan auton tuonti Espanjaan pysyvästi? Vastaa aiheeseen: Vanhan auton tuonti Espanjaan pysyvästi?

LINKKI

mañana mañana
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 04.06.2013
Kirjoituksia: 30
Vastauksia: 188

Itse toin Espanjaan ihan perinteisen Honda CRV:n. Ajelin sillä ensin riskillä yli vuoden Suomen kilvillä. Laki taitanee sanoa, että kilvet on vaihdettava espanjalaisiin jo 6kk yhtäjaksoisen maassa oleilun jälkeen. Ajelin aina välillä Gibralttariin vaikka siitä mitään apua olisi ollut jos poliisi olisi narauttanut. Ajelin siis Suomen liikennevakuutuksella, joka varmaankaan ei ollut oikeasti voimassa vaikka olin sen maksanut, koska auto oli ollut ulkomailla yli sen 6kk. Vakuutus olisi tuskin kattanut mitään vahingosta jos olisin tuona aikana rysäyttänyt auton kunnolla.

Vihdoin vuoden oleilun jälkeen sain aikaiseksi vaihtaa kilvet espanjalaisiin. Vuodeksi pitää ottaa vakuutus kerrallaan, lyhyempää aikaa ei saa otettua. Kilpien vaihto oli siinä 1500 euron paikkeilla (vuoden 2008, reilusti ajettu  auto) Ajelin lopulta samaisen auton takaisin Suomeen ja joku hullu maksoi siitä vielä 12 000 euroa! Mitään tulleja ei tietenkään tarvinnut maksaa enää Suomen päässä vaikka toin CRV:n lisäksi toisen auton (muuttoauton) Suomeen. Olisin vielä saanut kuulemma haettua maksamani 1000 – 1500 euron Espanjaan maksamani rekisteröintimaksun takaisin, mutta Espanjan byrokratiahelvetin tuntien, en jaksanut nähdä sitä vaivaa.