Vastaa aiheeseen: portugalin verovapaus

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma portugalin verovapaus Vastaa aiheeseen: portugalin verovapaus

LINKKI

pentti52
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 16
Vastauksia: 397

Päivitetäänpä tilannetta. Suomessa pidetään eduskuntavaalit huhtikuussa 2015. Sen jälkeen neuvotellaan ja hiotaan kokoon uusi hallitus. Hallitukseen tulee vahvimmaksi puolueeksi vaalien voittajapuolue eli Keskustapuolue. Sitä tukee demarit, ruotsalaiset ja mahdollisesti kristilliset. Näin muodostuu hallitus. Hallituksen ensisijainen tehtävä on valtion taloudenhoidon turvaaminen, so tulojen riittävyydestä huolehtiminen. Kustannusten leikkauksiakin tehdään, mutta valtion finassipolitiikan terävöittäminen on varmasti edessä. Se tarkoittaa veropohjan laajentamista. Perinteinen veropohja ei enää riitä. Tosin kiinteistövero nousee jälleen ja todennäköisesti myös sähkövero. Mutta joka tapauksessa kaikki mahdolliset tulolähteet perataan, mistä voisi verotuloja keksiä. Sivumennen voisi todeta, että kepun ollessa vallassa maa- ja metsätalousmaan verottaminen kiinteistöverotuksen tapaan ei tule kysymykseen, arvattavista syistä.  Sen sijaan kaikki muu on vapaata riistaa. Eläkeläiset ovat tulilinjalla, he kun eivät oikein voi puolustautua eikä heillä ole paljoa vaihtoehtoja, ja tarkoitan tässä nimenomaan ”perinteisiä eläkeläisiä”.

Muuttolinnut eli ulkomailla olevat eläkeläiset tulevat olemaan tarkastelun alla. Tässä taloudellisessa tilanteessa armoa ei varmasti anneta: verosopimukset neuvotellaan uusiksi tai irtisanotaan. Selvät paineet siihen suuntaan on ollut havaittavissa monien poliitikkojen puheissa. Tämän erään vuorineuvoksettaren julkitulo ja kerskuminen Portugaliin muutolla ja verovapaudella nosti yleiseen tietouteen muuttolintujen ”porsaanreiän” ja se tullaan varmasti tukkimaan.

Milloin tämä muutos tulisi ? Aikaisintaan vuoden 2016 alusta lukien tai vuosi-kaksi sen jälkeen. Eivät muuttolintujen kohdemaat tietenkään pidä veromuutoksesta, joten sopimusten ratifiointia joudutaan odottamaan. Oliskohan se tilanneanalyysi tässä ?

Henkilökohtaisesti minua hieman harmittaa. En pääse nauttimaan aidosti rusinoita pullasta, vaan joudun nauttimaan ne pääosin arvolisäverotettuna K-kaupan pussista.