Vastaa aiheeseen: 11 syytä rakastaa Suomea

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä 11 syytä rakastaa Suomea Vastaa aiheeseen: 11 syytä rakastaa Suomea

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Ottamatta kantaa tässä ketjussa aikaisemmin lausuttuun, haluan lisátá muutaman kohdan syihin, joiden ansiosta Suomea on helppo rakastaa.

Kuten kaikki tiedämme ja meille on kansakoulussa opetettu, on lottovoitto syntyä Suomeen.  Meillä on maailman paras ja puhtaimmin tuotettu ruoka, maailman paras koulusysteemi, maailman paras sosiaaliturva, maailman paras puhdas  ilma (ei aurinko missään niin kirkkahasti loista ja puhtahina hohda hanget kesäkuun, kuten laulussa todetaan ) , maailman rehellisimmät poliitikot ja me itse olemme maailman rehellisin ja ahkerin kansa. Me maksoimme sotakorvauksetkin viimeistä penniä myöten. Ja me olemme myös maailman solidaarisin kansa, olemme auttaneet ihmisiä kaikkialla maailmassa Mosambikista  Sortavalaan, jossa olemme rakentaneet moneen sota-aikana tuhottuun kirkkoon uudet portaat ja Kotimaassa olemme ottaneet avosylin vastaan maailmalla kovia kokeneet pakolaiset ja tarjonneet heille kodin lämmön ja turvan. Meidän kotimaamme on ehkä maailman demokraattisin ja tasa-arvoisin, meillä ei edes tunneta sanaa ”korruptio” eikä sitä edes saa käyttää julkisesti. Joissakin kohdissa on kuitenkin vielä hieman säätämisen varaa!! Ja ilolla luin tämän aamun melkein maailman parhaasta uutislehdestä, tietenkin suomalaisesta Iltasanomasta, että hallituksemme on vihdoinkin poistamassa suuren epätasa-arvoisuuden, joka valitettavasti on pienen kansamme keskuudessa vallinnut ja hieman jopa  närää aiheuttanut ja rikkonut hiljaisuuden ja konsensuksen luonnonlakeja, jotka muuten niin leimallisia ovat Kotimaallemme.

Verotusta korjataan oikeaan suuntaan: suomalaiset ulkomailla asumaan joutuvat eläkeläiset pääsevät vihdoinkin maailman parhaan kotimaisen verotuksen piiriin. Tämä on iloinen uutinen!  Minua on ihan kauhistuttanut, kuinka niin monet Espanjassa ja Portugalissa asuvat ovat joutuneet maksamaan näihin maihin, jotka eivät tarjoa  suomalaisen sosiaaliturvan veroista turvaa kansalaisilleen, omat suomalaiset veronsa. Tosin eivät he nauti suomalaisestaan sosiaaliturvasta tai näe maailman parhaan television ohjelmia, mutta onneksi, todellakin onneksi, pian he pääsevät osallistumaan näiden rahoittamiseen. Ja minusta hallituksen pitäisi verotuksen uudistamisen yhteydessä huomioida myös se seikka, että ulkomailla majailevat suomalaiseläkeläiset eivät pääse lainkaan suomalaisen ja ehkä mailman parhaan arvonlisäverotuksen piiriin kuten Kotimaassa asuvat pääsevät.  Ja siksipä olen lähettänyt omalle kansanedustajalleni (pers) kirjeen, jossa pyydän harkitsemaan juuri ulkomailla asuville eläkeläisille ihan omaa veronkorotusta tuon puuttuvan arvonlisäveron takia ja korjaamaan tämän räikeän epätasa-arvoisuuden. Minusta korotus voisi olla noin 24 prosentin luokkaa vuositasolla.

Toivottavasti, sormet ristissä nyt odotan, että kaikki ulkomailla, kaukana rakkaasta Kotimaasta asuvat pääsevät vihdoinkin oikeaoppisen ja demokraattisen, tasa-arvoisen verotuksemme piiriin ja päättyy heidän ikeensä vieraan verottajan vallan alla. Ja niille, jotka jostakin syystä vastustavat verouudistusta, haluan muistuttaa, että ”Iloista antajaa Jumala rakastaa” ja vaikka koettelee, ei hylkää Herra, kuten Linnan Suo, Kuokka ja Jussi ovat viisaasti todenneet, ja tällä taas viittaan omiin hyviin, maailman parhaisiin päättäjiimme, jotka me itse olemme niin viisaasti ja kypsästi valinneet Isänmaatamme kohti menestystä johtamaan.

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 11 kuukautta sitten vanhatyttö.