Vastaa aiheeseen: 11 syytä rakastaa Suomea

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä 11 syytä rakastaa Suomea Vastaa aiheeseen: 11 syytä rakastaa Suomea

LINKKI

Oikka
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 09.10.2011
Kirjoituksia: 18
Vastauksia: 91

”Oikalta voisi kysyä kannattaako tulla Espanjaan asti harrastamaan suomikaraokea ja muutakin suomalaista keskarikulttuuria. Voihan sen tarve olla tietenkin hyvinkin syvässä, toisilla. Eli miksei. Siellähän on kielitaidottoman hyvä olla omiensa joukossa tekemässä tuttuja asioita . Ja sen minkä matkarahoissa häviää , sen sitten juomien hinnoissa voitaa. Tässähän on win-win tilanne . Pääsee Espanjaan mutta on kuitenkin melkein kuin Suomessa.”

Tarkennetaan hieman: Oikka on muutaman kerran ”eksynyt”  suomalaiseen ”kantakapakkaan” kahville.  Lisäksi Oikka ei harrasta missään muodossa laulua, ei edes karaokea. Oikka ei ole koskaan  ”pataroinut” suomalaisissa yhteisöissä ulkomailla muuta kuin joskus sen ”vapaa ehtoisen pakon.”                                                                                                         Ollessani vielä työelämässä, sain  aivan tarpeeksi kuunnella jatkuvaa valitusta kuinka huonosti olivat itse kenenkin asiat.                                                                                                    Sama ”laulu” täällä Fugessa ne harvat kerrat mitä olen ollut ”vapaaehtoisella” pakolla tekemisissä suomalaisten kanssa.                                                                                                       ”On kylmää, sähkö on kallista, mistä saa lentoliput edullisimmin, siellä maksaa kahvi 10 centtiä enemmän, poljin koiran p**k**n, lääkäri ei ymmärrä sairauttani, tulkki ”rokotti” liian paljon tulkkauksesta…..jne.”  Tällaista se on kun ei ole sovussa oman itsensä kanssa. Surullista ja valitettavaa.

Lopuksi: Santis lienee ”trimmannut” lämpömittarinsa mustan muovikelmun päälle aurinkoon. Vois kilauttaa seuraavan kerran saunakaverilleen ja pyytää katsomaan joko lämmitetyssä saunassa on  + 80 astetta ”lasissa” ja välittää tiedon tänne.     Kaikki on tietenkin suhteellista.