Vastaa aiheeseen: 11 syytä rakastaa Suomea

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä 11 syytä rakastaa Suomea Vastaa aiheeseen: 11 syytä rakastaa Suomea

LINKKI

pentti52
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.06.2010
Kirjoituksia: 16
Vastauksia: 397

Kyllä se Suomi on sitten paska maa, vaikka se onkin ”maailman paras maa” Kaikki on poskellaan, kaupassa kallista, byrokraatit simputtaa, poliitikot ovat korruptuneita, sääntöjä on aivan liikaa ja liikenne on aivan liikaa säänneltyä.

Jostakin kumman syystä näille sivuille kuitenkin ulkosuomalaiset (espanjassa asuvat) kirjoittavat kokemuksiaan ja kommenttejaan suomen kielellä. Miksi ?  Eikö muu maa olekaan mansikka ? Eikö uuteen ”kotimaanhan” kotouttaminen olekaan onnistunut ?  Eikö noita ensimmäisessä kappaleessa mainittuja epämieluisia asioita tapahtukaan Espanjassa ?  Ehkä siitä ei olekaan kovin laajaa kokemusta, kun ei olla ko maassa kansalaisena ja normaalina asukkaana. Niin, suomalaiset ovatkin Espanjassa vain – kuten joku edellä kirjoitti – nauttimassa vain rusinat pullasta. Siinähän se asian ydin, ”das Kern der Pudel”.  Siten on mukava ”leveillä” Espanjassa asumisella ja sillä kuinka rahat riittää. Toisaalta enemmän ne eläkeläisen centit riittäisivät esimerkiksi Thaimaassa tai vaikkapa Kambodzassa.

Minä asun vielä ainakin vuoden Suomessa ja ehkä sen jälkeen Espanjassa puoli vuotta, että näen Espanjan ihanuuden. Tosin kokemusta on monen kuukauden ajalta Espanjasta jo ennestään. Espanjassa on kesällä lämmintä, mutta se kulttuurin puute on jäänyt vaivaamaan. Ehkä pitäisi enemmän hallita kieltä, joka auttaisi ”nauttimaan” olostaan enemmän. Toisaalta minulla on sellaisia harrastuksia, joita Espanjassa ei voi harrastaa, tai ei kannata harrastaa.

Mitä suomalaiseen talveen tulee, nautin kyllä siitä enemmän kuin Espanjan ”puolilämpimästä”.  Reilu talvi on mukavampi kuin palelu espanjalaisessa hollitallissa. Eikä lumi ole minulle mitenkään kauhistus. Toivoisin Espanjassakin olevan enemmän lunta että voisin nauttia (hiihdosta yms.)  tulevaa asumistani siellä ympäri vuoden.

Sitten kun jossakin vaiheessa henkeni heitän, pidän suuresti parempana tehdä sen Suomessa kuin jossain tomuisessa maassa. Täällä sentään haudataan (tai poltetaan) ruumiit, mutta Espanjassa ruumis jätetään holviin ötököiden syötäväksi ja sen jälkeen vielä luita vielä siirrellään edestakaisin ja sitten jätetään uudelleen hautaholviin palvottavaksi. Omituista !  Luulenpa, että moni muuttolintu lentää kuitenkin takaisin koti-Suomeen viimeiset viininsä nauttimaan.

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 10 kuukautta sitten pentti52.