Vastaa aiheeseen: Espanjan jätteet

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Luonto Espanjan jätteet Vastaa aiheeseen: Espanjan jätteet

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Uskaltaisikohan varovaisesti hieman valottaa tätä dyykkauspuolta.  Oikea tieto, kun se tulee väärästä lähteestä tuntuu aiheuttavan henkistä allergiaa sinnittelijälle.  Mutta menköön nyt taas kerran. Sinnittelijähän asuu jossakin muualla kuin täällä suomislummissa Costalla. Voihan se olla että siellä kaikki on toisin. Täällä kuitenkin dyykkarit ovat nykyään pääsääntöisesti moroja ja entisen itäblokin mustalaisia. Ovat syrjäyttäneet paikalliset mustalaiset jotka keräsivät ennen romumetallia . Pääasiallisesti etsitään chatarraa, metalliromua. Alumiinia , rautaa , jne. Kaikki muukin rahanarvoinen tietysti käy. On myös dyykkareita jotka keräävät mitä vain minkä voi myydä vaikka kirpputorilla. Eikä ainoastaan täällä , vaan kaikkein kauhein romu on usein vielä käypää tavaraa vaikkapa Marokon markkinoilla. Yhtenä esimerkkinä vanhat isot telkkarit joilla ei ole mitään arvoa täällä, mutta ovat käypää tavaraa Marokossa .

Pieni opintoretki vaikkapa Fugen lauantaikirpparille näyttää mistä on kysymys.

Jos toiminta ei kannattaisi eivät kymmenet ja sadat moniosaajat ajelisi pakettiautoillaan   ympäri Espanjaa. Se ettei juuri sinnittelijän roskiksesta löydy koskaan mitään ei tarkoita etteikö niistä sadoista muista roskiksista joita  päivän  kymmenen  valoisan tunnin aikana ehtii tonkia , löytyisi mitään myytävää.

Sevillassa kielsivät , taisi olla 750€ sakon uhalla roskiksien tonkimisen . Voi olla että peruivat sen ? Vastalauseiden vuoksi. Monessa kunnassa / kaupungissa täälläpäin se on kuitenkin kiellettyä.

Täällä meillä homma toimii käytännössä niin , että ihmiset jättävät poisheitettävän  käyttökelpoisen tavaran roskiksien viereen. Siitä se häviää 10-15 minuutin kuluessa.

  • Tätä vastausta muokkasi 6 vuotta, 10 kuukautta sitten santiago.