Vastaa aiheeseen: 11 syytä rakastaa Suomea

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Yleistä asumisesta ja elämisestä 11 syytä rakastaa Suomea Vastaa aiheeseen: 11 syytä rakastaa Suomea

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

No nyt sinnittelijä sukelsi syvemmälle elintason ja  tulojen jakautumisen maailmaan. Ihan noin lonkalta , jos on tulot Suomessa kovemmat, ainakin jollakin osaa kansasta, on sitten verotkin ihan eri sfääreissä , puhumattakaan muista pakollisista menoista.  On olemassa elementti, ostovoimamittari, jolla näitä voi paremmin vertailla. Jos haluaa olla ihan asiallinen. Sehän ei ole mikään hyve tälläkään sivustolla. Kuten ei tässäkään mielipiteiden vaihdossa.

Voihan sitä tuijottaa omaa napaansa ja vertailla hintoja sillä, ei kovin harvinaisella pohjalla, että asuu ja kuluttaa täällä ja vetelee übereläkettä Suomesta. Ei ehkä osoita ihan parasta älyllistä valmiutta jos tulee Suomesta, maasta missä lienee maailman parhaat palkat , tänne kehitysmaa Espanjaan , nauttimaan paskapalkoista.

Kielikysymys on hauska kysymys. Leikki-eli suomenruotsia en käytä. Siinä kielihirviö josta ei tiedä nauraako vai itkeäkö sille.  Muutamalla muullakin  kielellä voisi kyllä kommunikoida . Sekä puhuen että kirjoittaen. Ottaen huomioon sen , että eihän mun suomikaan ole virheetöntä. Anteeksi alhainen yhteiskuntaluokkani ja koulutustasoni.  Ehdin vierailla lukiossa vain vuoden kun veri veti jo miesten töihin.   Tulisi ulkomaankieletkin olemaan pilkku-ynnä muita virheitä täynnä. Niihin saisi sitten jokainen lisäillä omasta varastostaan kaikki oikeat elementit.

Mutta tietysti tämän palstan lukijat ja kirjoittajat ovat laajasti sivistyneitä ja kielitaitoisia ihmisä joten mikä kieli vaan olisi hyvä kieli. Kohteliaisuudesta kuitenkin niitä paria -kolmea kohtaan joilla on saattanut kielitaito rapistua , ainakin minä pysyttelen suomenkielessä. Muilla on vapaat kädet toteuttaa itseään miten vaan.